Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΝΑΞΟΣ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΙ.

Αγαπητές/-οί συμπατριώτες,
Είμαι ο Μανόλης Γ. Σέργης, Επίκουρος Καθηγητής Λαογραφίας στο Δ. Π. Θράκης. Επικοινωνώ μαζί σας «εκτάκτως», με έναν και μοναδικό σκοπό: τη βοήθειά σας.
Αυτές τις ημέρες ξεκινώ την επιστημονική θεώρηση του θέματος ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ (αρχές 20ού αι. – 1970). Παρακαλώ λοιπόν, όποιος από τους επισκέπτες των sites γνωρίζει κάτι σχετικό και επιθυμεί να συνδράμει το έργο μου να επικοινωνήσει μαζί μου στα τηλέφωνα 210–5022648 και 694-76000-93 ή στο msergis@otenet.gr ή να αποστείλει επιστολή στη δ/νση: Αγ. Κωνσταντίνου 9, 13231, Πετρούπολη.

Πώς εννοώ τη βοήθεια. Π.χ. :
- μια πληροφορία για την ύπαρξη κάποιου γνωστού σας «παλιού» ταχυδρόμου, εν ζωή, με τον οποίο μπορώ να επικοινωνήσω και να αντλήσω απ’ ευθείας  πληροφορίες
- μια φωτογραφία σχετική, την οποία μπορείτε να μου αποστείλετε σκαναρισμένη, με τα σχετικά στοιχεία της ή την πληροφορία πού θα βρω ανάλογες (στα ναξιακά blogs)
- μια βιβλιογραφική  παραπομπή, εκτός αυτής του  αείμνηστου Μανόλη Ψαρρά που γνωρίζω
- (οι παλαιότεροι)  μπορούν να μου γράψουν κάποιες  προσωπικές πληροφορίες τους, κάτι  που θυμούνται ξεχωριστό από  τη δράση αυτών των ανθρώπων: τα αντικείμενα που μετέφεραν,  τον τρόπο πληρωμής τους, τους  μεταξύ τους τυχόν ανταγωνισμούς ή συνεργασίες, μια ιστορία (κωμική-τραγική) με κάποιον ταχυδρόμο, η κοινωνική τους θέση στο χωριό, η κοινωνική τους αποδοχή (η σημασία του επαγγέλματός τους), οι αρετές που έπρεπε να τους διακρίνουν, μια περίπτωση ανήθικης συμπεριφοράς κάποιου ταχυδρόμου, η υποδοχή τους στο χωριό όταν επέστρεφαν ή η τελετή της «ανόδου» τους προς Αθήνα και άλλα εξωελλαδικά μέρη, τα εμπορικά στέκια τους στην Αθήνα, τα κοινωνικά στέκια τους, κ.λπ.
- ονόματα ταχυδρόμων  από κάθε χωριό
Σας ευχαριστώ
Με τιμή
Μ. Γ. Σέργης

Δεν υπάρχουν σχόλια: