Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

"Οδοιπορικό στην πανέμορφη διαδρομή Νερόμυλοι

Την Κυριακή 3 Αυγούστου του 2014 το Πνευματικό Κέντρο Κωμιακής και ο Σύλλογος Γυναικών του χωριού πραγματοποίησαν μια περιβαλλοντική- πολιτιστική εξόρμηση στο παλιό μονοπάτι Ανέφαμα- Νερόμυλοι,  στην οποία συμμετείχαν πολλοί Κωμιακίτες καθως και παραθεριστές του νησιού.
Το παλιό μονοπάτι που πρόσφατα ανοίχτηκε, σηματοηδοτήθηκε και αναφέρθηκε στους τοπικούς χάρτες από περιβαλλοντικές οργανώσεις και τοπικούς φορείς, είναι από τα πιο ενδιαφέροντα του νησιού.

Η διαδρομή είναι ευχάριστη καθώς εξελίσσεται ανάμεσα σε σφονταμιές, αροχλάδες, πρινιές, φυλλάδες,βελανιδιές και πλατάνια. Η φύση αποζημιώνει τον περιπατητή με μυρωδιές, τοπία, γάργαρα, τρεχούμενα νερά και οργιώδη βλάστηση. Η θέα είναι απολαυστική και συνδυάζει τις ομορφιές του βουνού με την εικόνα του χωριού και το αγνάντεμα της θάλασσας.Η επίσκεψη σ


το βυζαντινό  εκκλησάκι του Άι- Νικόλα και η ξενάγηση στον αναπαλαιωμένο νερόμυλο από τον κ. Βαγγέλη Κορρέ και στο παλιό πατητήρι συμπλήρωσαν την εκδήλωση με σημαντικές  πληροφορίες για τον πολιτισμό και την παράδοση της Κωμιακής.
Θα ήταν ευχής έργο οι αρμόδιοι φορείς να προβάλλουν αυτό το μνημείο της φύσης και να δώσουν τη δυνατότητα  και σε  άλλους  επισκέπτες  να ζήσουν την εμπειρία της διαδρομής και να γνωρίσουν μια διαφορετική, τουριστική  πρόταση στη ορεινή Νάξο
































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: