Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Το δίκιο είναι ίδιο ιά όλοι και όχι κατά που βολέβγει το γκαθένα.


Έρχεται αάλια-αάλια ο καιρός,που θα ξεστραβωθούμενε, ιατί ως τώρα βλέπομε ντσι τύφλες μας και δε μπορούμενε να κατά(λ)άβομενε, πως εκείνοι πο' διαλέαμενε τόσοι χρόνοι στσ’ εκλοές μόνου ια βουλήστρες ήτανε καλοί. Ετσά μαζί με τσι κουντουβερνάρηδές τωνε στην Ευρώπη, αφού μας εκαταληστέψανε, μας εφεσώσανε μέχρι το λαιμό και με το κολάϊ, χωρίς κα(λ)ά-κα(λ)ά να πάρωμενε χαμπάρι, εϊνίκαμενε σκλάβοι ιά δεύτερη βο(λ)ά στσι γερμανοί και όλα φτα… ια το κα(λ)ό μας. Δε μπορούμενε δα να παραβά(λ)ομενε ετούτη τη σκλαβιά με τη γκατοχή, ιατί ακόμα μας αφήνουνε να μιλούμενε και να πααίνομενε όπου θέμενε, αλλά η ληστοπειρατεία η τωρινή είναι ίδια και
χερότερη από φτη τση κατοχής. Κι οι γερμανοί δε θα μας αφήκουνε να σταθούμενε σε χλωρό κλαρί, μέχρι να τα πάρουνε ό(λ)α, ιά να πάρουνε το αίμα ντωνε απίσω απού το μπόλεμο, με τη μπανολεθρία που πάθανε επά. Ιαφτό θένε να μας εκάμουνε δούλοι ντωνε, που θα τσι υπερετούμενε και θα φχαρισθιούντενε εκείνοι τσι θα(λ)ασσες και τα κα(λ)ά του τόπου μας.
Ια το κατάντημά μας ευτό, εμείς είμαστενε οι φτέχτες, ιατί μετά το μπόλεμο, όπως και μετά τη χούντα, αντί πέψωμενε εκεί πού' πρεπενε, όλοι εκείνοι που προδόσανε, τσ’ εφήκαμενε ανέγγιχτοι εκεί πού 'τανε και τώρα με τσι πλάτες των ξένων αφεντικώ ντωνε, μασε κεντούνε εκεί που θένε. Ετσά ξετρυπώνουνε και πάλι οι όχεντρες του φασισμού και του ναζισμού κι α δεν ξεξυπνήσωμενε θα χαθούμενε. 'Οσο ψηφίζομενε τ' απομεινάρια τση χούντας,τσι ακαμάτηδες με τα σπουδαία ονόματα και τσι κάνομενε υπουργοί, θα θωρούμενε αποφάσεις απού τα δικαστήρια που χωρίς ντροπή θα αθωώωνουνε εγκληματίες και κλέφτες και το τίοτάς μας να λιοστέβγει κάθα μέρα. Ιατί όλοι ευτοί οι βουτυρομπεμπέδες είναι μπαμπουρισμένοι με τα κωλόχαρτα που πήρανε, χωρίς να κουραστούνε ποτές τωνε, απού τα εγγλέζικα κι αμερικάνικα πανεπιστήμια. Ευτά τα πανεπιστήμια έχουνε ξεστρατίσει κι αντίς να βγάνουνε επιστήμονες, που θα γνοιάζουντενε ιά το κα(λ)ό του αθρώπου, όπως εξέραμενε απού τσοι πρόονοί μας, γνοιάζουντενε ια τα κέρδη των μιάων ληστοπερατών. Ιαυτό κα θωρούμενε, να υπάρχουνε πολλώ λοϊώ δικαοσύνες, όπως η εγγλέζικη που είναι ια να προστατέβγει την αισχροκέρδεια, ενώ εμείς ξέρομενε πως το δίκιο είναι ίδιο ια όλο το γκόσμο και όχι κατά που βολεύγει τον κάθα ένα.

Ο καλαπάκουος

Δεν υπάρχουν σχόλια: