Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Να ενεί η Ελλάδα μια θεόρατη Μανωλάδα

   Σαν και πιταυτικού εκαταφέραμενε να ενούμενε, ότι δεν είμαστα-νε ποτέ, δηλαδή «ευρωπαίοι» ή πιο σωστά γερμανοευρωπαίοι.     Γράφομενε τα ονόματά μας με ξενικά γράμματα, οι πιο πολλές λέξες που λέμενε ια να μπορέσομενε να συνενοηθούμενε είναι ξενικές και δε θωρείς πια ελληνικές νταμπέλες στα μαγαζά, α(λλ)ά μόνου ξενικές, ενώ στη ντηλεόραση και το ραδιόφωνο όλες οι εκπομπές είναι ξενικές. Ακόμη κι οι νόμοι, που με το τσουβάλι  ψηφίζουνε στη βουλή,
είναι ξενόφερτοι.


    Πολεμούμενε με νύχια και με ντόδια να μοιάσομενε στσι βάρβαροι, που σα θεριά ανήμερα, έχουνε ια θεό ντωνε το κέρδος και τσ’ αορές και τσ’ αθρώποι τση δουλειάς σκλάβοι στα ξένα συφέροντα. Θέμενε να μοιάσομενε στα παιδόγγονα τω Χιτλερικώ και στσι (λ)ασές  των ναζιστώ και ξεχνούμενε τα’ εδικοί μας αθρώποι που σφάξανε και πεθάνανε απού τη μπείνα στη γκατοχή, και δεν υπάρχει ελληνική φαμελιά, που να μην έχει ένα νεκρό, απού τον πόλεμο.
    Ετσά, χωρίς ντροπή, τα’ αφήνομενε να αάζουνε τσι νόμοι, να ληστέβγουνε το νίντρω  μας, να πλερώνομενε ένα σωρό φόροι και χαράτσα, ν’ απομείνομενε χωρίς δουλειές και τα κοπεουδοκόπε(λ)α να δώνουνε των εμαθιώ ντωνε, ια ένα γκομμάτι ψωμί. Να μη μπορούμενε ούτε ν’ αρωστήσομενε, ιατί, όπως λένε οι βάρβαροι, τα νοσοκομεία πρέπει να’ χουνε μόνου κέρδη.

    Με τούτα και με κείνα θα άρθει κι εκείνη η αναθεματισμένη η «ανάπτυξη», που πιο καά να μην έρθει ποτές κι ας τηνε περιμένομενε σα χάνοι. Ιατί η «ανάπτυξη» που μας ετοιμάζουνε δε θα άναι ια μας, α(λλ)ά ια τσι ξένοι αγιογδύτες, που σαν όρνια περιμένουνε να μασε κατασπαρά ξουνε… ια το καό μας.

    Σκοπός τωνε είναι να κάμουνε την Ελλάδα μια θεόρατη Μανωλάδα, που με το βούρδουλα θα δουλέβγομενε από νύχτα ως νύχτα, χωρίς καένα δικαίωμα, ια να μπορούνε οι ξένοι να θησαυρίζουνε και να χαίρουντενε τη μπεριβόητη «ανάπτυξή» τωνε.
                                Ο καλαπάκουος

Δεν υπάρχουν σχόλια: