Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Σμύριδα.. ντοκιμαντέρ 66 λεπτών, που γυρίστηκε στην Κόρωνο και θα προβληθεί στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στις 20 Μαρτίου (φωτογαφίες βίντεο)


Το "Emery Tales" είναι ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 66 λεπτών που γυρίστηκε στην ορεινή Νάξο - στην Κόρωνο- και καταγράφει το ζήτημα της εξόρυξης της σμύριδας σε συνάρτηση με την αλληλεξάρτηση που αυτή είχε και εξακολουθεί να έχει ως δραστηριότητα με την τοπική κοινωνία. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στις 20 Μαρτίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ιστορίες για τη σμύριδα της Νάξου, όπως τις διηγούνται οι 





σμυριδορύκτες, αλλά και οι κάτοικοι γενικότερα, σε ένα ντοκιμαντέρ που υπογράφουν οι: Susanne Bausinger και Στέλιος Ευσταθόπουλος, που αγγίζουν το θέμα με ευαισθησία  και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναδεικνύοντας τόσο την έκδηλη αγωνία των κατοίκων για το μέλλον της εξόρυξης που αν δεν συνεχιστεί φοβούνται για την ολοκληρωτική ερήμωση των σμυριδοχωριών της ορεινής Νάξου, όσο και τις δυσκολίες της εξόρυξης. 


Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν και όπως γίνεται αντιληπτό περιείχαν ουκ ολίγες δυσκολίες, αφού όλες οι σκηνές έχουν ληφθεί στην ορεινή περιοχή της Κορώνου και σε σμυριδορυχεία της περιοχής.
cycladesvoice.gr/ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: