Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Στην Κάρπαθο ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος για τα «Ηλιάκεια 2015»

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης “Ηλιάκεια 2015”, που συνδιοργάνωσαν στα Πηγάδια Καρπάθου η Πολεμική Αεροπορία και οι αδελφοποιημένοι Δήμοι Καρπάθου και Χανίων, για την συμπλήρωση 9 χρόνων από τον ηρωικό θάνατο του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Οι εκδηλώσεις έγιναν στον χώρο του Μνημείου που έχει ανεγερθεί προς τιμήν του Κώστα Ηλιάκη, στο πλαίσιο των οποίων εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια. Ακολούθησε αεροπορική επίδειξη με αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο Περιφερειάρχης, τον οποίον πλαισίωσαν ο Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου κ. Γιάννης Μηνατσής και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης, δήλωσε: “Η σημερινή επέτειος θυμίζει σε όλους μας την ηρωική θυσία του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη, που έπεσε υπερασπιζόμενος το Αιγαίο. Είμαστε εδώ σήμερα για να τιμήσουμε έναν ήρωα και να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη μας για την θυσία του και για το διαρκές και διαχρονικό μήνυμα που στέλνει σε όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα στις νέες γενιές. Σ' αυτήν την χώρα, σ' αυτόν τον τόπο, σ’ αυτά τα νησιά που προσπαθούμε να κρατήσουμε όρθια, σε μια εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη καμπή, η θυσία του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη έρχεται να μας θυμίσει την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία με την οποία οφείλουμε να προασπίσουμε την πατρίδα μας και τα ιδανικά μας”.
Ευρισκόμενος στην Κάρπαθο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, είχε συνεργασία στο Επαρχείο με τον Έπαρχο κ. Γ. Μηνατσή, όπου εξετάστηκαν θέματα που απασχολούν το νησί.
Επισκέφθηκε το εργοτάξιο του υπό κατασκευή νέου Νοσοκομείου, του Φράγματος Σχοινά, του οποίου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση, καθώς και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του γηπέδου του Συλλόγου “Ποσειδών” όπου βρίσκεται σε εξέλιξη από την ΠΝΑΙ η τοποθέτηση χλοοτάπητα.




https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Δεν υπάρχουν σχόλια: