Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Ο Νίκος Χατζόπουλος ή απλά Nicos κατάγεται από μουσική οικογένεια της Νάξου.

Βιογραφικό:
Οι μουσικές ρίζες του, λόγω της μεγάλης μουσικής παράδοσης της οικογένειάς του και ιδιαίτερα του πατέρα του Ιωάννη Χατζόπουλου, ο οποίος ήταν ένας από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της γενιάς του στο κλαρίνο.
Ξεκίνησε να μαθαίνει βιολί σε ηλικία 7 με δάσκαλο τον Γιώργο Μαργιολά και σε σύντομο χρονικό διάστημα διακρίνεται το ταλέντο του, ο πατέρας του τον παρότρυνε να γραφτεί στο ωδείο για να γίνει ένας ολοκληρωμένος μουσικός όπως του είχε πει.Φωτογραφίες
Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο βιολί στο «Ελληνικό Ωδείο», με εκπαιδευτικό την κα Μπενετάτου και στο "Απολλώνιος Ωδείο" με τον......
 
Δείτε το Νίκο Χατζόπουλο με τον Πάριο στο Μέγαρο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://www.youtube.com/watch?v=zy5Kw8tUIcw&feature=related

καθηγητή Μιχάλη Χριστοδούλου συνέχισε τις σπουδές του, ενώ ασχολήθηκε επαγγελματικά με το βιολί από την ηλικία των 12 μαζί με τον πατέρα του.
Σε ηλικία 14 ετών έδωσε εξετάσεις στο ελληνικό ραδιόφωνο και την έγκριση του Σίμωνα Καρά (υπεύθυνος για το παραδοσιακό κομμάτι της ελληνικής μουσικής στην Ελλάδα) άρχισε να συμμετέχει στις παραδοσιακές μορφές αυστηρά παίζοντας ελληνική παραδοσιακή μουσική και μουσική της Μικράς Ασίας.
Αυτός και «έντυσε» με συνθέσεις διάφορα ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους λαμβάνοντας το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Κινηματογράφου το 1987 στην ηλικία των 26 ετών.

Έχει στο βιογραφικό του συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της τέχνης στην Ελλάδα, όπως ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Στράτος Διονυσίου, Γιάννης Πάριος, Τόλης Βοσκόπουλος, η Χάρις Αλεξίου, ο Θάνος Μικρούτσικος Γλυκερία και πολλοί άλλοι, αλλά έχει συνυπάρξει με τους καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο, όπως η Milva, τον Γιάννη, τον Phill Collins, τους City, τον Al di Meola, κλπ. Κινείται ανάμεσα στο κλασικό και το παραδοσιακό βιολί και εμφανίζεται στα μεγαλύτερα θέατρα μέχρι τους πιο μοντέρνους μουσικούς χώρους.

Έχει δώσει παραστάσεις παίζοντας πάντα με τον χαρακτηριστικό τρόπο του στην Ευρώπη, την Αμερική, τη Λατινική Αμερική, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Ισραήλ και σε διάφορα μέρη του κόσμου.197819 1003232720403 8921 n

188481 1003273801430 4399 nΈχει συμμετάσχει σε ένα σημαντικό ποσοστό του 95% της Ελληνικής δισκογραφίας.

Τα άλμπουμ "COSMOS" το 1997, τον καθιερώνουν στη διεθνή αγορά. Το 1999 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «ΖΕΦΥΡΟΣ» στο οποίο έντυσε με το βιολί χρυσές κινηματογραφικές συνθέσεις του Μίκυ Θεοδωράκη. Οι κυκλοφορίες του 2001 «MEDITERRANEO» ένα από τα πιο διεθνή επιτυχημένα ελληνικά άλμπουμ, μια συλλογή από παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου. Τραγούδια που περιλαμβάνονται στο CD: Buddha Bar III, Chill Out Vol.4, Geisha lounge, Best of Lounge Music, Limited, Buddha Club, Global Chillout Vol.1, Siddharta, Chill Out in Paris.
Μελωδίες της Μεσογείου με το βιολί του Νίκου Χατζόπουλου παίζει ηγετικό ρόλο και συνθέτει μια εξαιρετική ατμόσφαιρα. Οι Bustan Abraham, ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά σχήματα του Ισραήλ, ο Javier Paxarino, τους Spanish Accents και την (γνωστή στους Έλληνες) της Συρίας Ziad Rajab που συμμετέχουν στο «Mediterraneo» και να δώσει έναν«μεσογειακή» αέρα σε εξαιρετικά instrumental κομμάτια στο δίσκο. Το "Secret Love", το bonus κομμάτι του άλμπουμ, έχει συμπεριληφθεί στο του Buddha Bar, ενώ το τραγούδι "El Sueno De Νίκος" (Τα τραγούδια του Νίκου), γραμμένο από τον Javier Paxarino ειδικά για τον Νίκο  και το «Mediterraneo». Ταξιδεύοντας στο Μαρόκο, Νότια Ιταλία, την Τουρκία, το Ισραήλ, στην Κορσική, στην Ανδαλουσία, στο Λίβανο και φυσικά τα ελληνικά νησιά με δώδεκα κομμάτια που συνθέτουν ένα σούπερ μουσικό κολάζ, μέσω των οποίων αναδεικνύει την ικανότητα του σολίστ Νίκου Χατζόπουλου. Με το μελωδικό βιολί να ακούγεται στο βάθος του μυαλού μας, θα απολαύσετε ένα φανταστικά όμορφο ταξίδι στη Μεσόγειο.
Νίκος Χατζόπουλος
Δισκογραφία:                                                                                           

«Νίκος - Cosmos» (world music)
«Mediterraneo» (έθνικ μουσική)
«ΝΙΚΟΣ - Zephyros» (Μίκης Θεοδωράκης) και
«ΝΙΚΟΣ - Αρχιπέλαγος» (ελληνικά χρώματα)
που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά με μεγάλη επιτυχία.

Άλλα προσωπικά άλμπουμ:

"Από το κέντρο Γλάρος 1 και 2"
"Το νησιώτικο τραγούδι είναι εδώ»
«Masters»
«Lucky»
"Μυστικά της Αγάπης"
"Όνειρο των ονείρων μου"
"All Play"
"Έλα φίλους»
"Το βιολί του Αιγαίου"
"Song of the City"                                                                                                                                   

 "Θά είμαι εδώ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: