Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

8 Μάρτη: Τιμάμε την παγκόσμια μέρα της γυναίκας ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πρ. ΔΕΚΟ-Τ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Στις 8 Μάρτη,  Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, τιμάμε τον ηρωϊκό αγώνα που έδωσαν, εκείνη την ημέρα, στα 1857 οι υφάντρες και οι ράφτρες της Νέας Υόρκης ενάντια στη βάρβαρη εκμετάλλευσής τους, διεκδικώντας  λιγότερες ώρες δουλειάς από τα απάνθρωπα και εξαντλητικά ωράρια που καταναγκάζονταν να δουλεύουν, καλύτερες συνθήκες  εργασίας, ίσο μισθό για ίση δουλειά με τους άντρες.
Η 8 Μάρτη του ‘57 αποτέλεσε ορόσημο αγωνιστικής διεκδίκησης της εργαζόμενης λαϊκής γυναίκας για την απελευθέρωσή της από την κοινωνική και εργασιακή εκμετάλλευσή της.

Δείχνει και σήμερα τον ανυποχώρητο αγώνα που πρέπει να δώσει η εργατική τάξη, άνδρες και γυναίκες, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, μαζί με τους εκμεταλλευόμενους αγρότες και αυτοαπασχολούμενους για την ανατροπή των αντιλαϊκών, αντεργατικών πολιτικών Ε.Ε., κυβερνήσεων, κεφαλαίου και την κατάκτηση της αξιοπρέπειας στη ζωή, όλων των δικαιωμάτων της, όλων όσων επιτάσσει η κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του ανθρώπου. 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Δεν αποδεχόμαστε τους ψεύτικους διαχωρισμούς για «γυναικεία» και «αντρικά» προβλήματα, για ξεχωριστές διεκδικήσεις. Η κατάργηση του  επιδόματος τοκετού, για να αναφέρουμε μόνο ένα δικαίωμα που περικόψανε, η μόρφωση και φροντίδα των παιδιών κ.α. αφορούν όλη την οικογένεια, γυναίκα και άνδρα.
Ενωτικά με το ταξικό κίνημα εργαζομένων και συνταξιούχων διεκδικούμε:
Αποκλειστικά Δημόσιο, καθολικό και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους.
Μέτρα για την προστασία της μητρότητας, επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού.
Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Συνταξιοδότηση στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες.
      Χρηματοδότηση και ανάπτυξη από το κράτος υπηρεσιών και δομών για τη στήριξη της οικογένειας, της μητέρας και του παιδιού, την προσχολική αγωγή, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους ηλικιωμένους.
 Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Παιδεία, Υγεία, Περίθαλψη. Κάλυψη από το κράτος όλων των αναγκών των ασφαλιστικών ταμείων.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, παίρνοντας μέρος στις εκδηλώσεις για την 8η Μάρτη που πραγματοποιούν σωματεία και εργατικά κέντρα από κοινού με την ΟΓΕ.
Δίνουμε δυναμικά, μαζικά το παρόν στην κεντρική πολιτική, πολιτιστική εκδήλωση της ΟΓΕ την Κυριακή 8 Μάρτη και ώρα 6 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη».

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: