Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Γ. Χατζημάρκος για την Ε/Ο Ρόδου Λίνδου: «Υποκινούμενες από πολιτικά πρόσωπα οι αντιδράσεις. Λυπηρό που χρειάζεται η αστυνομική παρουσία για να γίνουν τα αυτονόητα»

Στο κλείσιμο του ανοίγματος στην νησίδα jersey επί της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου, στο ύψος του Αγίου Ανδρέα, προχώρησε σήμερα το πρωί η ανάδοχος εταιρεία που κατασκευάζει το έργο.
Όπως είναι γνωστό, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εν λόγω εργολαβία, η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες παρεμβάσεις, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη  από το ΥΠΕΚΑ , που είναι και ο φορέας αδειοδότησης του έργου.

Προκειμένου ο εργολάβος να μπορέσει να κλείσει το άνοιγμα, το οποίο – σημειωτέον - δεν προβλέπεται στην μελέτη, ως εκ τούτου είναι παράνομο
και ιδιαιτέρως επικίνδυνο, χρειάστηκε η παρουσία μικρής αστυνομικής δύναμης, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι θα επιχειρείτο να παρεμποδιστούν οι εργασίες.  Άλλωστε, πολλές φορές  μέχρι σήμερα, η κατασκευάστρια εταιρεία εμποδίστηκε,  όταν επιχείρησε να κλείσει το άνοιγμα, είτε με σήμανση, είτε με ελαφρά ή βαρέως τύπου εμπόδια, τα οποία  «ξηλώνονταν»  κρυφά τις νύχτες.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι χρειάζεται αστυνομική δύναμη για να γίνει το αυτονόητο και το επιβεβλημένο, όπως είναι η τήρηση της νομιμότητας, αλλά κυρίως η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αφού  το σημείο εκείνο,  αν έμενε ανοιχτό θα ήταν μετά βεβαιότητας εστία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
«Για την ασφάλεια και την προστασία της ανθρώπινης ζωής,  για την τήρηση των νόμων,   για την τήρηση της μελέτης, για όλους αυτούς τους αυτονόητους λόγους χρειάστηκε  η παρουσία αστυνομικής δύναμης.  Θεωρώ ότι είναι μια δυσάρεστη μέρα η σημερινή, διότι, αν γι αυτά, τα απολύτως αυτονόητα και επιβεβλημένα, γίνεται τέτοια κινητοποίηση, τότε το μήνυμα δεν είναι καθόλου αισιόδοξο για το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου αλλά και για το πώς μπορείς να ασκήσεις διοίκηση σε αυτόν τον τόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος. 

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής Αφάντου, ο Περιφερειάρχης κατήγγειλε ότι υποκινούνται από πολιτικά πρόσωπα, ενώ τόνισε ότι γίνεται πρωτοφανής πολιτική σπέκουλα με το ζήτημα αυτό.
«Οι αντιδράσεις των κατοίκων, σε ένα μεγάλο ποσοστό εδράζονται στην παραπληροφόρηση και στην υποκίνηση, που γίνεται από συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, επαγγελματίες του λαϊκισμού.  Διαδίδονται πολλά και ανακριβή. Υπάρχει πολύ μεγάλη πολιτική σπέκουλα για αυτό το θέμα, ο λαϊκισμός δυστυχώς κυριαρχεί» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε:  «Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι στην πολιτική μας διαδρομή εκτός από μπετά αφήνουμε πίσω μας και πολιτικό στίγμα, σχετικά με τον τρόπο που διαχειριζόμαστε την επαφή και την επικοινωνία  μας με τους πολίτες. Εμείς θα συνεχίσουμε ακριβώς όπως ξεκινήσαμε, λέγοντας αλήθειες και μόνο αλήθειες, απομονώνοντας καταστάσεις και φαινόμενα που συντηρούν έναν άκρατο, ανεύθυνο λαϊκισμό, ο οποίος αποσκοπεί στο να «χτίσει» μικροομάδες πιστών ψηφοφόρων και να υφαρπάξει τις ψήφους του κόσμου, χαϊδεύοντας αυτιά και λέγοντας ανοησίες. Αυτή η διαδικασία είναι απολύτως ξένη σε μας. Δεν θα την ακολουθήσω ποτέ ούτε εγώ ούτε οι συνεργάτες μου. Τέτοιες συμπεριφορές αφορούν το παρελθόν  και η ρήξη μας με αυτό το παρελθόν είναι οριστική».

Ερωτηθείς σχετικά με τους δύο κόμβους επί της Εθνικής Οδού Ρόδου Λίνδου, ο Περιφερειάρχης κατέστησε σαφές ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως φορέας επίβλεψης της εργολαβίας, δεν κάνει τίποτε περισσότερο από την πιστή εφαρμογή των αποφάσεων του ΥΠΕΚΑ, που είναι ο φορέας αδειοδότησης.

«Δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να προσπαθούμε να υλοποιήσουμε το ό,τι βρήκαμε. Φανάρια θα τοποθετηθούν στους δύο επίμαχους κόμβους, μόνο όταν δώσει την έγκρισή του το ΥΠΕΚ που είναι και το μόνο αρμόδιο για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι καθαρά απόφαση του ΥΠΕΚΑ» επανέλαβε και κατέληξε:  «Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε την δουλειά μας με σοβαρότητα, τηρώντας νόμους και διαδικασίες, αλλά κυρίως με σκοπό να προστατεύουμε, με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο  την ανθρώπινη ζωή».


Δεν υπάρχουν σχόλια: