Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Γκάφα-Αποκάλυψη Βρούτση: Είχαμε έτοιμες τις μειώσεις των συντάξεων

 Η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν έτοιμη για νέο «κούρεμα» των συντάξεων! Αυτό προκύπτει από την ομολογία-σοκ που έκανε (χωρίς να το θέλει) ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια της δεύτερης ανάγνωσης του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση στην αρμόδια επιτροπή. Ο κ. Βρούτσης, σε μια προσπάθεια να επιτεθεί στην κυβέρνηση και δη στον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη, υποστήριξε ότι αν δεν προχωρήσουν οι μνημονιακές προσταγές σε σχέση με τα ασφαλιστικά ταμεία, θα υπάρξει ένα έλλειμμα 810.000.000 ευρώ.



«Αυτό που επικαλείται ο κ. Στρατούλης (σ.σ.: δηλαδή η μη υλοποίηση όσων σχεδίαζε το υπουργείο Εργασίας) κοστίζει στα ασφαλιστικά ταμεία, η μη εφαρμογή των διατάξεων, 810.000.000 ετησίως. Υπάρχουν δύο δρόμοι: ή το εφαρμόζεις ή δεν το εφαρμόζεις. Δεν το εφαρμόζει η κυβέρνηση. Για να μην εφαρμόσει στην πράξη θα πρέπει να το νομοθετήσει. Γιατί αν δεν το νομοθετήσει, όλες αυτές οι παρακρατήσεις θα έρθουν αυτόματα τη στιγμή που θα συμφωνήσει ο κ. Στρατούλης με την τρόικα» είπε χαρακτηριστικά. Οπερ μεθερμηνευόμενον ότι τα συγκεκριμένα χρήματα η προηγούμενη κυβέρνηση θα τα... εξοικονομούσε από περαιτέρω μείωση των συντάξεων, από τη στιγμή που, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Βρούτσης, θα έρθουν αυτόματα. Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε: «Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, ούτε σε σας, κ. Βρούτση, ούτε στην τρόικα».

«Στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι»
Ευθεία επίθεση στον τέως υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση εξαπέλυσε ο γ.γ. της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) Νίκος Κιουτσούκης, με αφορμή τις αναλογιστικές μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο κ. Κιουτσούκης, που είναι και πρόεδρος της Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων (ΔΑΚΕ), η οποία πρόσκειται στη Ν.Δ., έκανε λόγο για «μείζον ηθικό, πολιτικό και πρωτίστως κοινωνικό ζήτημα». Εάν αληθεύουν οι ισχυρισμοί του γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Ρωμανιά, ότι οι αναλογιστικές μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία δεν συμπεριέλαβαν την κινητή και ακίνητη περιουσία τους, τότε ο κ. Κιουτσούκης ζητά να παραπεμφθεί η υπόθεση «στη Δικαιοσύνη και να λογοδοτήσουν οι πολιτικά υπεύθυνοι πρώην αρμόδιοι υπουργοί και γενικοί γραμματείς της περιόδου όπου διεξήχθησαν οι επίμαχες μελέτες».
dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: