Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Γ. Χατζημάρκος: «Θα προχωρήσει κανονικά η συνεργασία μας με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ»

Κανονικά θα προχωρήσει η συνεργασία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που ενέκρινε προσφάτως  το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Αυτό αποφασίστηκε στην διάρκεια συνεργασίας που είχε το πρωί της Παρασκευής ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου με εκπροσώπους της εταιρείας,
μετά το ζήτημα που προέκυψε, όταν ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ζήτησε την πιστοποίηση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ από την Πυροσβεστική Ακαδημία, προκειμένου να εγκρίνει την Προγραμματική Σύμβαση.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Ευστρατίου ο νομικός σύμβουλος της ΠΝΑΙ κ. Γιώργος Φιλιππάκος, ο προϊστάμενος των Διοικητικών Υπηρεσιών της ΠΝΑΙ κ. Τριαντάφυλλος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, εντεταλμένος σύμβουλος κ. Αγαπητός Πάλλας και εκπρόσωποι των εργαζομένων στην εταιρεία.

Όπως δήλωσε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Περιφερειάρχης, η συνεργασία Περιφέρειας και ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα συνεχιστεί κανονικά, με την διαφοροποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης στο επίμαχο σημείο, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία έγκρισής της από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Παράλληλα η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για να λάβει την απαιτούμενη πιστοποίηση από την Πυροσβεστική Ακαδημία, προκειμένου το δυναμικό της εταιρείας να μπορέσει να συμμετάσχει στο έργο της πυρόσβεσης.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος, επιβεβαιώνοντας την πολιτική βούλησή του να συνεχίσει η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ το έργο της, δήλωσε:  «Εμείς θα προχωρήσουμε κανονικά, διαφοροποιώντας το περιεχόμενο της Προγραμματικής Σύμβασης. Μάλιστα,  αποφασίσαμε  και την αύξηση του προϋπολογισμού για την σχετική δράση, προκειμένου να ξεκινήσει η συνεργασία μας το συντομότερο δυνατόν, μόλις δοθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις,   και με τρόπο αποτελεσματικό για τις ανάγκες του τόπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: