Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Δελτίο Τύπου Θέμα: Συνάντηση του Νίκου Μανιού, βουλευτή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ με τους κτηνοτρόφους-παραγωγούς της ορεινής Νάξου.

Την Κυριακή  26 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Φιλώτι της Νάξου συνάντηση εργασίας του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού με τους κτηνοτρόφους-παραγωγούς της ορεινής Νάξου. Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι:


  • η υφιστάμενη κατάσταση στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και ειδικότερα στον τομέα της αγροτικής-κτηνοτροφικής παραγωγής,  
  • η ισχύουσα νομοθεσία και
  • οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης.


Ο διάλογος διεξήχθη σε πολύ επικοδομητικό κλίμα και με αξιοσημείωτα μεγάλη και ενεργή συμμετοχή των κτηνοτρόφων - παραγωγών. Στη συνάντηση συμμετείχαν, κάνοντας εξειδικευμένες τοποθετήσεις σχετικά με την κατάσταση της τοπικής παραγωγής, μέλη της Δημοτικής Κίνησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Πολίτες Για τα Νησιά μας». Συμμετείχε, επίσης, εκπρόσωπος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.


Συμφωνήθηκε η διαρκής και σε τακτά χρονικά διαστήματα επικοινωνία και συνεργασία επί των σχετικών θεμάτων. Απαραίτητα στοιχεία θα συγκεντρωθούν και θα επεξεργαστούν περαιτέρω. Στόχος είναι η διατύπωση και καταγραφή των προτάσεων των τοπικών παραγωγών σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες στην συνάντηση στην κατεύθυνση συγκρότησης ολοκληρωμένης πρότασης, η οποία θα προωθηθεί προς το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: