Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

Θανατηφόρος επίθεση μεγάλης καπνοβιομηχανίας

1.500.000
1.002.060
1.002.060 έχουν υπογράψει. Ας φτάσουμε 1.500.000
Ο κολοσσός της καπνοβιομηχανίας Philip Morris μηνύει την Ουρουγουάη επειδή εφαρμόζει απ’ τους πιο αποτελεσματικούς αντικαπνιστικούς νόμους στον κόσμο, κι έχει μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει, εκτός αν εμείς δώσουμε μάχη στο δικαστήριο.

Είναι τρομακτικό ότι μια εταιρία, της οποίας το προϊόν σκοτώνει, μπορεί να ανατρέψει νόμους που προστατεύουν τη δημόσια υγεία. Όμως αν μια νομική ομάδα παγκοσμίου κύρους παρουσιάσει τη φωνή του κινήματός μας στο δικαστήριο, μπορούμε να αντεπιτεθούμε με τρόπο που κανένας δικαστής δεν μπορεί να αγνοήσει, δείχνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα απαράδεκτο, παγκόσμιο δεδικασμένο.

Ας δείξουμε στο δικαστήριο ότι αυτό δεν αφορά μόνο την Ουρουγουάη – αν η καπνοβιομηχανία νικήσει, οι πολυεθνικές θα βρουν νομικό πάτημα για να κάνουν μηνύσεις παντού.Τουλάχιστον άλλες 4 χώρες είναι ήδη στο στόχαστρο των πολυεθνικών, ενώ πολλές άλλες ήδη δέχονται επιθέσεις για τους αντικαπνιστικούς τους νόμους.

Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα – το δικαστήριο έχει ήδη ξεκινήσει τις ακροάσεις. Κάνε κλικ για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και τις δημοκρατίες μας απ’ την απληστία των πολυεθνικών – όλα τα ονόματά μας θα κατατεθούν στη δίκη.

Προς το Δικαστήριο του Διεθνούς Κέντρου Επίλυσης Επενδυτικών Διαφορών σχετικά με την αντιδικία μεταξύ Philip Morris και Ουρουγουάης:

Σας καλούμε να αποφανθείτε υπέρ της Ουρουγουάης στην αγωγή που έχει δεχτεί από τη Philip Morris για την εφαρμογή αποτελεσματικών αντικαπνιστικών μέτρων. Η Ουρουγουάη έχει το δικαίωμα να προστατεύει τη δημόσια υγεία των πολιτών της. Μια απόφαση υπέρ της Philip Morris θα της δώσει πάτημα να στραφεί εναντίον αντικαπνιστικών νόμων σε όλες τις χώρες. Τέτοιου είδους νόμοι σώζουν ζωές και οι κυβερνήσεις μας έχουν το δικαίωμα να τους θεσπίζουν και να τους εφαρμόζουν σε κάθε περίπτωση.
 
Είσαι ήδη μέλος του Avaaz;
Πληκτρολόγησε το email σου και κάνε κλικ στο “Υπογράφω”.
Πρώτη φορά εδώ; Πληκτρολόγησε τα στοιχεία σου παρακάτω.
To Avaaz.org προστατεύει το απόρρητο των προσωπικών σου δεδομένων και σε κρατάει ενήμερο/η σχετικά μ'αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

 • μόλις τώρα
  draženka šujster, Κροατία
 • μόλις τώρα
  Natasha Lea Lamoreux, ΗΠΑ
 • 5 δεύτερα πριν
  Maria Siakalli, Κύπρος
 • 7 δεύτερα πριν
  Camilla Rigamonti, Ιταλία
 • 24 δεύτερα πριν
  Giusy, Ιταλία
 • 26 δεύτερα πριν
  John Willans, Σουηδία

Δεν υπάρχουν σχόλια: