Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ο "ιππότης του λουκουμιού" και οι περιπέτειές του στη Σύρο

Χιούμορ, ταχύτητα και πολλή λουκουμόσκονη ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά του χθεσινού TractioN από την ανοιξιάτικη πρωτεύουσα των Κυκλάδων.
Οι περιπέτειες του Κώστα Στεφανή και των συνεργατών του, οι οποίοι στις αρχές του μήνα “τρύπωσαν” λαθραία στο Blue Star Paros με προορισμό τη Σύρο, προβλήθηκαν στο τελευταίο επεισόδιο της μακροβιότερης τηλεοπτικής εκπομπής για την αυτοκίνηση στην Ελλάδα. Εξοπλισμένοι με οχήματα, όπως το Honda CRV, η Μercedes B-Class και η ταξιδιάρικη Harley Davidson, ο Θανάσης Χούντρας, ο Νίκος Βιτσιλάκης, ο Μάνος Στεφανής, ο Θωμάς Ευθυμία, η Ινώ Στεφανή και ο Νώντας Δουζίνας “τάραξαν” τη γαλήνη του Κώστα Στεφανή κατά την ολιγοήμερη απόδρασή του στην πόλη του Ερμή.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο συμπαθής παρουσιαστής είχε τη χαρά να συνομιλήσει με τον πλοίαρχο του Blue Star Paros Ηλία Βερβενιώτη. Στη συνέχεια, έτοιμος να ανακαλύψει κάθε γωνιά της Σύρου, της γενέτειρας των Δημητρίου Βικέλα, Εμμανούλ Ροίδη, Εμμανουήλ Μπενάκη, Γιώργου Σουρή, Μάνου Ελευθερίου, Στέλιου Μάινα, Βαγγέλη Περρή και φυσικά, του μεγάλου ρεμπέτη Μάρκου Βαμβακάρη, ξεκίνησε την ξενάγησή του από το Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης.
“Εκτός από φυσικές ομορφιές, διαφορετική αρχιτεκτονική από όλες τις Κυκλάδες και πολύ ευγενείς κατοίκους, καλλιεργημένους, έχει και μια πολύ μεγάλη βιομηχανική ιστορία που άρχισε το 1830 και τελείωσε κάπου στις αρχές του 20ου αιώνα”, δήλωσε χαρακτηριστικά, συνομιλώντας στη συνέχεια με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιστορικών Οχημάτων Syros-Enfield και Γενικό Γραμματέα Φίλων του Βιομηχανικού Μουσείου, Αλέξη Μαραντζίδη, ο οποίος μετά από τις τρεις ημέρες παραμονής του Traction στη Σύρο, έχρισε τον παρουσιαστή "ιππότη του λουκουμιού".
Το Θέατρο Απόλλων και το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου τον κ. Στεφανή υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός ήταν μερικοί από τους σταθμούς της αφιερωματικής εκπομπής. Πρωταγωνιστικό ρόλο, είχαν μεταξύ άλλων, το θρυλικό Enfield 8000, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στη Σύρο, αλλά και οι ομορφιές του νησιού, οι οποίες αναδείχθηκαν κατά το test drive των “φιλοξενούμενων οχημάτων” στους Συριανούς δρόμους.
Για να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή, κάντε κλικ εδώ(link is external).

Δεν υπάρχουν σχόλια: