Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Γιώργος Σιδέρης ο Ναξιώτης θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου

O Γιώργος Σιδέρης σε επίσκεψη του στην Κόρωνο
ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΞΩΤΗΣ: Ο Γιώργος Σιδέρης κατάγεται από την Νάξο , ο πατέρας του ήταν ο Νικόλαος Σιδερής του Φώτη από την Κόρωνο και η μητέρα του Μαρία Κάγκανη από τον Δαμαριώνα . Γεννήθηκε στον Ρέντη το 1938 όπου είχαν εγκατασταθεί και οι περισσότεροι Κορωνιδιάτες και ιδιαίτερα οι Σιδερίδες , πολλοί εκ των οποίων μετέτρεψαν το επίθετό τους σε Σιδέρης .
 Ο Γιώργος Σιδέρης ήταν διεθνής ποδοσφαιριστής, γεννημένος το 1938 στον Πειραιά, ο οποίος αγωνιζόταν ως επιθετικός. Υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους κυνηγούς
του ελληνικού ποδοσφαίρου. Του είχαν προσάψει το παρατσούκλι Βόντακας. Ξεκίνησε από τον Ατρόμητο Πειραιά και το 1959 πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. O Γιώργος Σιδέρης σε επίσκεψη του στην Κόρωνο Το 1969 είχε καταταγεί 17ος στο δημοψήφισμα για τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης, πρώτος είχε ψηφιστεί ο Γερμανός Φραντς Μπεκενμπάουερ. Το 1970 πήγε στην Αντβέρπ στο Βέλγιο για να ξαναγυρίσει στον Ολυμπιακό την επόμενη χρονιά. Το 1962 φόρεσε την φανέλα της ιταλικής Λανερόσι σε φιλικούς αγώνες μετά από πρόσκληση της ιταλικής ομάδας. Την ίδια χρονιά είχαν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του η Ίντερ, η Φιορεντίνα, και η Ατλέτικο Μαδρίτης.







Δεν υπάρχουν σχόλια: