Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Την 1η Μάη τιμάμε όλους τους  αγωνιστές & αγωνίστριες, που με κόστος ακόμα και την ίδια τη ζωή τους, πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους σε όλο τον κόσμο για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα, διεκδικώντας το δίκαιο της τάξης τους, την απελευθέρωση των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.
Την 1η Μάη συνεχίζουμε αγωνιστικά στον ίδιο
δρόμο που χάραξαν οι εργάτριες του Σικάγου, οι 200 εκτελεσθέντες στην Καισαριανή την  1η Μάη του ‘44, όλοι όσοι και σήμερα παλεύουν αταλάντευτα για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών, αντεργατικών  πολιτικών, για ζωή με πλήρη εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, για τη ζωή που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.
Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα, δεν συμβιβαζόμαστε με το πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας και τη μισή ζωή που μας επέβαλαν με τα μνημόνια, τις νέες συμφωνίες  που ετοιμάζουν ή  όπως αλλιώς  τα πουν, το νέο μεσαίωνα που μας επιφυλάσσουν για να αυγαταίνει το κεφάλαιο τα κέρδη του.
Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, μαζί με όλο το ταξικό εργατικό και συνταξιουχικό κίνημα για όλα όσα μας στέρησαν, για όλα όσα δικαιούμαστε, για όλα όσα μας ανήκουν. Για μια ζωή χωρίς στερήσεις, φτώχεια, ανεργία, πολέμους.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Γυρνάμε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές, συνταξιουχικές  ηγεσίες, διεκδικώντας: Κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, αποκατάσταση των συντάξεων στα προ των μνημονίων επίπεδα, επαναφορά της 13ης & 14ης σύνταξης, Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό Σύστημα Υγείας για όλους, όλα όσα απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες του Ανθρώπου. Δίνουμε αγωνιστικό παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ:
Στην ΑΘΗΝΑ, ώρα 10.00 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, προσυγκέντρωση 09.00 στην  ΟΜΟΝΟΙΑ.
Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ώρα 10.00 στο Άγαλμα ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.
Στη ΛΑΡΙΣΑ, ώρα 10.00 στην Κεντρική Πλατεία.
Στην ΠΑΤΡΑ, ώρα 10.00 στην Πλατεία ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
Και σε όλες τις άλλες πόλεις της χώρας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: