Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Εθνική υπόθεση η επιμήκυνση της Τουριστικής Περιόδου Το μεγάλο στοίχημα για την Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας το 2016

Tην Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά υποδέχθηκε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου Μαριέτα Παπαβασιλείου στην 2η «Greek Tourism Expo», που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως και τις 6 Δεκεμβρίου 2016 στον εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αναπληρώτρια Υπουργός ανακήρυξε την έναρξη την τουριστικής έκθεσης από το Περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στον χαιρετισμό της η κ. Κουντουρά
αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προτεραιότητα που δίνει το Υπουργείο στην επιμήκυνση της
τουριστικής περιόδου και στη συνεργασία που πρέπει να υπάρξει με τις Περιφέρειες για την επίτευξη αυτού του στόχου.

 «Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αποτελεί βασικό στόχο για τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που εργάζεται μεθοδικά προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε η κ. Παπαβασιλείου και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών καταφέραμε να εισάγουμε ένα καινοτόμο τουριστικό προϊόν στην τοπική μας αγορά που συνδυάζει διακοπές σε Τουρκία και Ελλάδα και συνεχίζουμε τις επαφές για το άνοιγμα των νέων αγορών. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια για την επέκταση της τουριστικής περιόδου με την εμπειρία και τις γνώσεις μας». 

Σημειώνεται ότι στις 2 Δεκεμβρίου, η κ. Παπαβασιλείου συμμετείχε μαζί με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο στην ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Τουρισμού στις 2 Δεκεμβρίου, όπου η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενίσχυση των προσπαθειών τόνωσης του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία, καθώς μάλιστα το 2016 έχει ανακηρυχθεί ως «Έτος Ελλάδας» στη Ρωσία και «Έτος Ρωσίας» στην Ελλάδα.

Στην 2η “Greek Tourism Expo” προβλήθηκαν 25 νησιά της Περιφέρειας, ενώ συμμετείχαν 100 hosted buyers από Ευρώπη, Βαλκάνια, Ασία και Μέση Ανατολή των οποίων το επαγγελματικό ενδιαφέρον κάλυπτε όλους τους κλάδους του ελληνικού τουρισμού. Εκεί οι φορείς και οι εκπρόσωποι των νησιών είχαν επαφές με τους υποψήφιους αγοραστές για τη σύναψη  επαγγελματικών συνεργασιών και συμφωνιών.   



1.300 Buyers στην ILTM στις Κάννες

Την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με 1.300 buyers είχαν όλα τα ξενοδοχεία εκθέτες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγίου στην έκθεση International Luxury Travel Market που πραγματοποιήθηκε στις Κάννες (30 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2015).
Με την παρουσίαση των πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων στην εν λόγω έκθεση αναδείχθηκε το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρεται στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου για την ικανοποίηση των απαιτητικών αναγκών και προσδοκιών των επισκεπτών.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ILTM χαρακτηρίζεται για τον αποκλειστικά B2B ("business to business") χαρακτήρα της με προεπιλεγμένες από τους ίδιους τους εκθέτες και συμμετέχοντες συναντήσεις με luxury buyers, απ' όλο τον κόσμο.

Από τη Διεύθυνση Τουρισμού
της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: