Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2016

Ο Μιχάλης Χάλαρης μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία και μέλος της επιτροπής ανασυγκρότησης της Σοσιαλδημοκρατίας  δήλωσε σχετικά με τον προϋπολογισμό 2016 τα εξής:


"O φετινός προϋπολογισμός για το 2016 θα εγκριθεί στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αποσιωπήσει τα πολλά και αχρείαστα μέτρα (πάνω από 5 δις) με τα οποία θα επιβαρυνθούν τόσο η Ελληνική οικονομία όσο και τα Ελληνικά νοικοκυριά λόγω μιας αδιέξοδης κατάστασης που επικράτησε το τελευταίο ενδεκάμηνο στην Ελλάδα με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση της πρώτης φορά αριστερά με το κυβερνητικό δεκανίκι της οδήγησαν την Ελλάδα ξανά στην ύφεση και στο δρόμο των ελλειμμάτων και αντί να προβούν σε διορθωτικές ενέργειες για την αντιμετώπιση αυτών ψηφίζουν προϋπολογισμό που θα τα επιδεινώσει σφόδρα.
Οι ιδεοληψίες, η έλλειψη εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας και οι νεοφιλελεύθεροι πειραματισμοί δεν οδηγούν σε έξοδο από τη κρίση και επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά αντιθέτως οδηγούν στην εξάρτηση από τις νεοφιλελεύθερες πτυχές των μνημονίων και την οικονομική ασφυξία.
Καθήκον των υγιών προοδευτικών δυνάμεων της χώρας μας είναι αφενός η ανάδειξη και η απόκρουση των νεοφιλελεύθερων συνταγών και "αριστερών" ιδεοληψιών που οδηγούν στην περαιτέρω επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας αφετέρου η παρουσίαση στη κοινωνία του εναλλακτικού σχεδίου ανασυγκρότησης της Ελλάδας μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια: