Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΜΕΛΙΝΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Εγκαινιάστηκε η έκθεση εικαστικών έργων για τα 60 χρόνια της ΕΕΔΥΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών έργων της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ), ως αφιέρωμα στα 60 χρόνια των αντιιμπεριαλιστικών - φιλειρηνικών της αγώνων, έγιναν το βράδυ της Παρασκευής 4 Δεκέμβρη, στην κατάμεστη αίθουσα  του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων.


Την εναρκτήρια ομιλία πραγματοποίησε η γγ της ΕΕΔΥΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Ελπίδα Παντελάκη (δείτε βίντεο εδώ), παρουσία δεκάδων καλλιτεχνών και κοινού.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, που έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα τη σημερινή περίοδο, οι καλλιτέχνες να ενώσουν τη φωνή τους και την τέχνη τους με την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία της πατρίδας μας, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς που γίνονται στην περιοχή μας, εξαιτίας των μεγάλων ανταγωνισμών και αντιθέσεων ισχυρών καπιταλιστικών κρατών.
Να απαιτήσουμε όλοι μαζί με μια φωνή, με μια γροθιά, να μη συμμετέχει η Ελλάδα σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ετοιμάζεται, να μην χρησιμοποιηθούν οι βάσεις του θανάτου, η βάση της Σούδας και βεβαίως να μη δοθεί ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών, όπως λέμε και στα συνθήματά μας στις πορείες μας.
Η έκθεση αυτή, που σήμερα γίνονται τα εγκαίνιά της, είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση. Θα πρέπει να αγκαλιάσει τη νεολαία της πατρίδας μας, να αγκαλιάσει τους εργαζόμενους της Αθήνας, τα παιδιά μας, να κινητοποιηθούν, όχι μόνο να έρθουν να δουν τα έργα αυτά, που είναι φτιαγμένα για την ειρήνη ενάντια στον πόλεμο, αλλά και να βρεθούμε όλοι μαζί στους δρόμους του αγώνα».
Παραβρέθηκαν επίσης, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και οι καλλιτέχνες Δ. Κολλάτος, σκηνοθέτης, η πρόεδρος του ΕΤΕ, Εύα Μελά και η Αλέκα Ευαγγελινού, υπεύθυνη του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα», κ.α..
Την εκδήλωση «έντυσε» μουσικά το πρότυπο Μουσικό Κέντρο του Δήμου Πειραιά, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια του Βασίλη Μαστοράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: