Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Μπήκαν στο ΠΑΛΑΙ οι ιδιοκτήτες του!! (βίντεο φώτο)

Η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί "εισβολή" και κατάληψη του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου (ΠΑΛΑΙ),θύμιζε μια αθλητική γιορτή που πραγματοποιήθηκε για να εγκαινιασθούν κάποιες νέες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου.
Ο κόσμος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Δημάρχου,του Δημοτικού Συμβουλίου,των Φορέων, Συλλογικοτήτων και Πολιτιστικών



 Συλλόγων  είχε αρχίσει να φτάνει στο ΠΑΛΑΙ νωρίτερα από το προκαθορισμένο ραντεβού των 11:00.Δυναμική και πολυπληθής η παρουσία των παιδιών των Αθλητικών Συλλόγων,που είχαν έρθει με τις αθλητικές εμφανίσεις και τον αθλητικό εξοπλισμό τους για να γνωρίσουν έναν Αθλητικό Χώρο που κάποιοι τους στερούν εδώ και 11 χρόνια.

Στις 11:15 πλήθος κόσμου πέρασε την ανοιχτή καγκελόπορτα και κατευθύνθηκε στις "ξεχασμένες" και "αγνωστες" φαραωνικές εγκαταστάσεις. Γι' αυτούς που έμπαιναν για πρώτη φορά στο ΠΑΛΑΙ,η έκπληξη ήταν πολύ μεγάλη. Αναρωτιούνταν, πως είναι δυνατόν ένας τόσο μεγάλος και πανάκριβος χώρος να είναι εγκαταλελειμμένος 11 χρόνια,όταν οι ανάγκες της πόλης μας για Χώρους Αθλητισμού και Πολιτισμού είναι τόσο πολλές.

Τα παιδιά βέβαια έπιασαν αμέσως δουλειά.Άρχισαν να παίζουν στο ένα  εκ των δύο τεράστιων προπονητηρίων,που πολύ εύκολα μπορούν να γίνουν κανονικά γήπεδα και έδειχναν να χαίρονται και να απολαμβάνουν τους χώρους.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος  στην σύντομη παρέμβασή του,ευχαρίστησε τον κόσμο για την ανταπόκρισή του και υποσχέθηκε να παλέψει για την διεκδίκηση του ΠΑΛΑΙ. Τον λόγο πήρε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Γρηγόρης Χαραλαμπίδης ,με έντονες αναφορές στις πολιτικές ,που οδηγούν στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας.Δεν έλειπε βέβαια και η ηχητική -καλλιτεχνική  υποστήριξη της κατάληψης με τραγούδια και συνθήματα,την οποία είχε επιμεληθεί ο Αντιδήμαρχος Γερμάνος Μελισσουργός.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Γαλατσίου,καθώς επίσης και ο Δήμαρχος Ν.Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης.Ο απολογισμός της πρώτης ημέρας ήταν ικανοποιητικός και ενθαρρυντικός για τις επόμενες ημέρες,που θα ακολουθήσουν.Ο  χώρος στον οποίον από αύριο θα γίνονται προπονήσεις των Αθλητικών Σωματείων ,έχει ανάγκη από την παρουσία όλων μας,αν πραγματικά θέλουμε να γίνουμε οι "Ιδιοκτήτες" του.
Δεν συνηθίζουμε να χειροκροτούμε προσπάθειες των Δημοτικών Αρχών,αλλά θα είναι άδικο αν δεν αναγνωρίσουμε τις προσπάθειες  του  Δημάρχου Γ. Μαρκόπουλου,του Αντιδήμαρχου Γερμάνου  Μελισσουργού  ,αλλά και  όλου του Δημοτικού Συμβουλίου,για την πολύ καλή ,αλλά και απαραίτητη για τη πόλη μας πρωτοβουλία..Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και την διαχρονική προσπάθεια και τους αγώνες που έχουν δώσει κάποιοι συμπολίτες ,μέλη της Κίνησης Φορέων για την σωτηρία του ΠΑΛΑΙ. e-galatsi







Δεν υπάρχουν σχόλια: