Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα : ¨ Συνέντευξη του Προέδρου του Φυτωρίου κ. Μπαριανάκη .¨

O εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος και Πρόεδρος του Περιφερειακού φυτωρίου και σφαγείων Ρόδου κ.  Μιχάλης Μπαριανάκης  πλαισιωμένος από τον εντεταλμένο Περιφερειακό σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ. του φυτωρίου κ. Χρήστο Ευστρατίου και τον κ. Ιωάννη Μηνά μέλος του Δ.Σ. του Φυτωρίου παραχώρησε  συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Ο κ. Μπαριανάκης αναφέρθηκε στην  καθυστέρηση που παρουσιάζει η δημιουργία του Βοτανικού κήπου στις εγκαταστάσεις του φυτωρίου λόγω διαδικαστικών θεμάτων, πρόσθεσε πως η τεχνοοικονομική μελέτη θα παραδοθεί κανονικά από τις Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και θα δρομολογηθεί η κατασκευή εφόσον λυθούν τα τεχνικά θέματα.
Με μεγάλη του χαρά ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Περιφερειακό Φυτώριο σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου αφού πρώτα έγιναν οι απαραίτητες επαφές με τον Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο θα αναβιώσουν από κοινού το πάρκο του Ροδινιού . Το όνειρο όλων των Ροδιτών να ξαναδούν  και να ξαναζήσουν το Ροδίνι όπως στα χρόνια της δεκαετίας του ’70 θα γίνει πραγματικότητα.
Το έργο θα υλοποιηθεί δια μέσου  Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου και αφού έχουν συνταχθεί οι απαραίτητες μελέτες  θα είναι εύκολο να υλοποιηθούν μέσω της χρηματοδότησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Η διαχείριση του Πάρκου θα γίνει από κοινού από Εταιρεία του Δήμου Ρόδου και από το Περιφερειακό φυτώριο Ν. Αιγαίου.
Για τις λεπτομέρειες και το χρόνο υλοποίησης του έργου που τοποθετείται στην προσεχή τετραετία  θα δώσουν κοινή  συνέντευξη τύπου  ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος.
Τέλος  ο κ. Μπαριανάκης ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους και ευχήθηκε σε όλον τον κόσμο καλές γιορτές και ένα δημιουργικό και ειρηνικό 2016.

                                                                                          Ο
                                                                                               Πρόεδρος     
                                                                                   Μιχαήλ    Μπαριανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: