Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Μεταπτυχιακό για την «Ανάπτυξη και Ασφάλεια στη Μεσόγειο» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών/ριών στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Διακυβέρνηση, Ανάπτυξη και Ασφάλεια στη Μεσόγειο».

Αντικείμενο του Προγράμματος είναι η εκπαίδευση, η παραγωγή και η μετάδοση ..
γνώσεων, εμπειρίας και μεθοδολογικών εργαλείων ανάλυσης της σύνθετης πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και γεωπολιτικής πραγματικότητας του ευρύτερου μεσογειακού χώρου στους συμμετέχοντες στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Το εν λόγω ΠΜΣ είναι διάρκειας τριών (3) εξαμήνων και απαιτεί πλήρη παρακολούθηση. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των μαθημάτων κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων διδακτικών εξαμήνων (α' έτος), ο/η μεταπτυχιακός/ή φοιτητής/τρια εκπονεί υποχρεωτικά στο 3ο εξάμηνο Διπλωματική Εργασία. Τα μαθήματα διεξάγονται στην ελληνική γλώσσα. Ορισμένα διεξάγονται και στην αγγλική γλώσσα.

Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί/ές πτυχιούχοι πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου.
Επίσης, υποψήφιοι/ες μπορούν να είναι φοιτητές/τριες, οι οποίοι/ες αναμένεται να καταστούν πτυχιούχοι/διπλωματούχοι μέχρι το τέλος της περιόδου των εγγραφών (Σεπτέμβριος 2015).

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015 -2016 θα εισαχθούν στο Π.Μ.Σ. έως εικοσιπέντε (25) μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες.

Τα δίδακτρα ανέρχονται στο ποσό των 2.800€. Το ποσό αυτό καταβάλλεται σε 3 δόσεις. Ειδικότερα, το ποσό των 1.000€ καταβάλλεται κατά την εγγραφή, το ποσό των 900€ με την έναρξη του δευτέρου εξαμήνου, ενώ το εναπομείναν ποσό των 900€ με την έναρξη του τρίτου εξαμήνου. Επίσης, σε περίπτωση διακοπής της φοίτησης, το ποσό των διδάκτρων το οποίο έχει ήδη καταβληθεί δεν επιστρέφεται.

Η αίτηση για υποψηφιότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά από 6 Ιουνίου μέχρι τα μεσάνυχτα της 6ης  Σεπτεμβρίου 2015, μέσω του συστήματος «Ναυτίλος» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η διεύθυνση του «Ναυτίλος» είναι: https://nautilus.aegean.gr/index.php.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών και συγκεκριμένα στην κα. Αθηνά Λιόλιου, τηλ. επικοινωνίας 2241099318, 6944595966 / e-mail: Rhodes_pms_gov@aegean.gr / ιστοσελίδα: http://www.mediterraneanstudies.gr.








Δεν υπάρχουν σχόλια: