Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΚΕΑ: «Τα χρώματα της Ελλάδας» και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Αρχαίο Θέατρο της Καρθαίας

Από τα μεγάλα θέατρα του εξωτερικού, στην Κεα, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Mετά το Μουσείο Μετροπόλιταν της Νέας Υόρκης, το θέατρο Gatoghan του Λονδίνου, και το θέατρο Alambra του Παρισιού, το Ισραήλ, την Κύπρο, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μαζί με τους μουσικούς της συνοδοιπόρους αποφάσισε να παρουσιάσει αυτό το πρόγραμμα και σε επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα...

Ένας από αυτούς ήταν και το Αρχαίο Θέατρο της Καρθαίας, στο Βουρκάρι της Κέας, στην Κόκκα. Μια συναυλία διεθνών προδιαγραφών που συνδιοργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Το μουσικό ταξίδι ξεκίνησε από τον Νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη και κατέληξε στο σύγχρονο Ελληνικό τραγούδι! Παιχνίδι με το χρόνο μέσα από την μουσική.
Τα επιβλητικά ερείπια ναών και κτηρίων στην Καρθαία, μία από τις τέσσερεις αρχαίες πόλεις - κράτη του νησιού, συμπλήρωσαν το ειδυλλιακό σκηνικό μιας μαγευτικής εμπειρίας.
Την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμου, Στέλιος Μπρίγγος, ο οποίος, δήλωσε τα εξής; «Ένα ταξίδι στο παρελθόν με προοπτικές ανάπτυξης (πραγματικής και όχι εκείνης που έρχεται ακόμα) σ’ ένα μέλλον που οφείλουμε να εκμεταλλευθούμε όλα τα συγκριτικά μας στοιχεία, κυρίως όμως την πολιτιστική μας κληρονομιά. Γιατί τόπος χωρίς την γνώση του παρελθόντος δεν έχει ούτε παρών ούτε και μέλλον».



Δεν υπάρχουν σχόλια: