Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

«Όρτσα τα πανιά » για την «CYCLADES REGATTA 2017»

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου διοργανώθηκε ο 22ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «CYCLADES REGATTA 2016».
Για 22 συναπτά έτη ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας, διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές ράλλυ Κυκλάδων, το οποίο εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων...
Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Φέτος, οι συμμετοχές έφτασαν τα 51 σκάφη, προσφέροντας υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και εντυπωσιακό θέαμα.
Ο αγώνας ιστιοδρομίας έδωσε μια διαφορετική νότα στα πέντε Κυκλαδονήσια που φέτος έδεσαν τα σκάφη. Η Κέα (Τζιά), η Νάξος, η Κίμωλος, η Σίφνος και η Κύθνος, φιλοξένησαν άψογα τα ξένα και τα ελληνικά πληρώματα, ενώ τα νερά του Αιγαίου ευνόησαν τη διεξαγωγή του αγώνα.

Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου, στηρίζει τις προσπάθειες ανάδειξης των νησιών μας μέσα από πολλές δράσεις και διοργανώσεις όπως τον θεσμό «Cyclades Regatta».

Απώτερος σκοπός, είναι να αναδειχθεί η σπουδαία αυτή διοργάνωση περαιτέρω και στο πλαίσιο ανάπτυξης του πρωταθλητισμού ιστιοπλοΐας, αλλά και αναψυχής, με δεδομένο πως τα νησιά των Κυκλάδων και γενικά του Νοτίου Αιγαίου, αποτελούν προορισμούς ιστιοπλοϊκών σκαφών και συνδυάζουν φυσική ομορφιά, ναυτική παράδοση και κατάλληλες υποδομές για την φιλοξενία σκαφών αναψυχής.

 Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα συμβάλει ώστε ο θεσμός να συνεχίσει «πρίμα» και του χρόνου να αυξηθούν κι άλλο οι συμμετοχές πληρωμάτων αλλά και τα νησιά-σταθμοί του «Cyclades Regatta».



Δεν υπάρχουν σχόλια: