Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πρ. ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ

 Ακάθεκτη η κυβέρνηση προωθεί το ένα μετά το άλλο όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα για την δεύτερη αξιολόγηση. Ήδη κατέθεσε και ψηφίζει στη Βουλή, πάλι με την διαδικασία του κατεπείγοντος, πολυνομοσχέδιο, που νομοθετεί όλες τις απαιτήσεις των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου, ώστε να πετύχει την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ από τους δανειστές.
Αυτή την υποδόση που την πληρώνουμε πανάκριβα με τις νέες περικοπές των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας, των δαπανών για τη «δημόσια υγεία», τους απανωτούς φόρους κ.α.

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ανάμεσα στα άλλα την υπαγωγή και των ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Αττικό Μετρό, ΕΛΒΟ κ.λ.π. στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, ενώ κάνει κι άλλες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις για ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων (αγρότες, ελευθεροεπαγγελματίες, επιστήμονες).
Η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων θα επιδεινώσει τόσο την ποιότητα, όσο και την ποσότητα των αντίστοιχων υπηρεσιών (ρεύματος, νερού κλπ), ενώ η τιμολογιακή πολιτική των νέων μεγαλοεπιχειρηματιών ιδιοκτητών πια του δημόσιου πλούτου θα μεγαλώσει την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα. Θα γίνει αυτό που παλιότερα λέγαμε ότι, «θα πούμε το νερό- νεράκι»!!
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την αντιλαϊκή αυτή πολιτική της. Καλούμε τους συνταξιούχους να την καταδικάσουν επίσης και να δυναμώσουν τη θέλησή τους για αγώνα, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.



        Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: