Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Επιτέλους η φωνή της τοπικής κοινωνίας ακούστηκε! Η παραχώρηση μέχρι το 2020 είναι το πρώτο βήμα, η πρώτη νίκη της πόλης και των κατοίκων του Γαλατσίου και της ευρύτερης περιοχής

Γιώργος Μαρκόπουλος
Βλέποντας το βίντεο που ετοίμασαν οι συνεργάτες μου, νιώθω την ανάγκη να πω σε όλους τους συμπολίτες μου κάποια πράγματα μέσα από την καρδιά μου. Λίγο διαφορετικά από μια τυπική «ανακοίνωση».
Ένα χρόνο τώρα, δεν απαντήσαμε ούτε στις κατηγορίες, ούτε στην γκρίνια, ούτε στη μουρμούρα όσων βάζουν παραταξιακά συμφέροντα πάνω από το καλό του Δήμου μας. Τώρα, όμως, που η πρώτη ουσιαστική μάχη για το Παλαί κερδήθηκε, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε!
Είναι γεγονός ότι ακολουθήσαμε άλλο δρόμο από αυτόν που για αρκετά χρόνια ακολούθησαν οι προκάτοχοί μας. Αλλά να που δικαιωθήκαμε. Το υποσχεθήκαμε, το προσπαθήσαμε και το καταφέραμε: το Παλαί του Γαλατσίου πέρασε στους www.facebook.com/george.markopoulos
Γαλατσιώτες, τουλάχιστον μέχρι το 2020. Κι αυτό το πετύχαμε γιατί δουλέψαμε συστηματικά, με σχέδιο και με αδιαπραγμάτευτο στόχο το καλό της πόλης και των συμπολιτών μας.
Κατ’ αρχάς, θέλω να ευχαριστήσω όλη τη δημοτική μου ομάδα, που παρόλο που λοιδορήθηκε κατ’ επανάληψη για το θέμα του Παλαί δεν αμφιταλαντεύτηκε ποτέ. Όπως δεν αμφιταλαντεύτηκαν χιλιάδες Γαλατσιώτες, παρά τα συνεχή αρνητικά δημοσιεύματα και δελτία τύπου όσων δεν στήριζαν τις πρωτοβουλίες μας.
Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Διαπαραταξιακής, Γερμάνο Μελισσουργό, γιατί με βοήθησε να πιστέψω στο όνειρο, να πιστέψω ότι η υπόθεση του Παλαί δεν είναι τελειωμένη, αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Οφείλω, όμως, να ευχαριστήσω και κάποιους ανθρώπους ακόμα:
Την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, πρωτίστως, καθώς και την Αντιπεριφερειάρχη Ερμίνα Κυπριανίδου, αλλά και τους Σπύρο Πάντζα και Ανδρέα Θεολόγου από την Περιφέρεια Αττικής.
Τον Δήμαρχο Ηρακλή Γκότση και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ν. Ιωνίας.
Τον Νίκο Καπερναράκο και την Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου από το ΤΑΙΠΕΔ.
Τον Ανδρέα Βαρελά, Αντιδήμαρχο Αθηναίων που, πέρα από την υποστήριξη στο θέμα της διεκδίκησης, βοήθησε και βοηθάει απεριόριστα στην αποκατάσταση του χώρου.
Τον δικό μας Αντιδήμαρχο Γιάννη Οικονόμου, που πέρασε ατελείωτες ώρες τους τελευταίους 6 μήνες εντός του χώρου του Παλαί.
Τον κόσμο που καθημερινά αθλούνταν στο ΠΑΛΑΙ και έδωσε ζωή στην εγκαταλελειμένη εγκατάσταστη.
Τους υπαλλήλους του Δήμου Γαλατσίου, που ξεπέρασαν τις αγκυλώσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν και όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, δίνοντας οι ίδιοι νέα ώθηση στην πρωτοβουλία μας.
Και φυσικά, για μια ακόμη φορά, ευχαριστώ από καρδιάς τον Γιώργο Τερζάκη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) αλλά και το προσωπικό της Διεύθυνσης Διαχείρισης Συμβάσεων της ΕΤΑΔ, που πίστεψαν στην αποτελεσματικότητα και την ικανότητα της Δημοτικής Αρχής μας να διαχειριστεί τον χώρο.
Μέχρι πριν λίγο καιρό, το Παλαί, αντί να αποτελεί πλούτο για το Γαλάτσι και τους πολίτες του, ρήμαζε χωρίς προοπτικές. Μέσα σε μόλις λίγους μήνες, η εικόνα αυτή άρχισε να αλλάζει. Το αποδείξαμε σε όλους: μπορούμε να διαχειριστούμε και να αξιοποιήσουμε το Παλαί καλύτερα από τον καθέναν. Τώρα, μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί για να κάνουμε το Παλαί έναν χώρο αθλητισμού και πολιτισμού, πρώτα απ’ όλα για τις Γαλατσιώτισσες και τους Γαλατσιώτες. Να το χαρούν τα παιδιά μας, τα σωματεία μας, όλοι οι συμπολίτες μας.
Η παραχώρηση μέχρι το 2020 είναι το πρώτο βήμα, η πρώτη νίκη της πόλης και των κατοίκων του Γαλατσίου και της ευρύτερης περιοχής. Από σήμερα, κανένα παιδί και νέος δεν θα αθλείται στο κρύο, στην βροχή ή στον καύσωνα. Επιτέλους η φωνή της τοπικής κοινωνίας ακούστηκε! Και θα υπάρχει συνέχεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: