Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου και Αντώνη Συρίγου στην Κέα

Στο 9ο Συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων των Κυκλάδων που έγινε στην Κέα το Σάββατο 8/10, παραβρέθηκαν οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος, καθώς και η περιφερειακή σύμβουλος Ν. Αιγαίου, Άννα Μαυρουδή.
Στην τοποθέτηση τους οι δύο βουλευτές, αφού ευχαρίστησαν τους διοργανωτές, την πρόεδρο του συλλόγου της Κέας Δήμητρα Κορασίδη, τον δήμαρχο του νησιού Γιάννη Ευαγγέλου και τον
πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννη Ρούσσο για την πρόσκληση τους, τόνισαν τη σημασία των συνεδρίων που αναδεικνύουν τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα νησιά μας και επεσήμαναν ότι τις μεγάλες δυσκολίες που προκύπτουν από τη μακροχρόνια οικονομική  κρίση, οφείλουμε να τις υπερβούμε σε μια πορεία διαφαινόμενης ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ιδιαίτερα το πλήγμα που υπέστησαν τα νησιά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, αποτελεί για μας θέμα επανακαθορισμού στα πλαίσια πολιτικών νησιωτικότητας, που στην ουσία ποτέ δεν σχεδιάστηκαν ούτε εφαρμόστηκαν. Η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα επεξεργάζεται συγκεκριμένες προτάσεις, είτε ως αντισταθμιστικά μέτρα προς τους κατοίκους των νησιών είτε ως μεσομακροπρόθεσμα με χάραξη προτεραιοτήτων βιώσιμης ανάπτυξης.

Παράλληλα, τόνισαν ότι τα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω ΕΣΠΑ, μέσω Αναπτυξιακού νόμου, μέσω ΕΤΕΑΝ, τα οποία ανοίγουν εντός Οκτωβρίου, απευθύνονται σε σημαντικό βαθμό στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τουρισμό και αλλού, αλλά ιδιαίτερα και στα μικρά νησιά με 3.100 κατοίκους και κάτω.

Τέλος, επεσήμαναν ότι η ανάπτυξη των νησιών μας, πέραν από μια ολοκληρωμένη πολιτική μεταφορών, απαιτεί τη στήριξη σειράς περιβαλλοντικών και κοινωνικών υποδομών, ιδιαίτερα στη δημόσια υγεία, στην οποία το τελευταίο διάστημα γίνονται σταθερά θετικά βήματα που θα επιταχυνθούν.

     9.10.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: