Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πρ. ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Συνάδελφοι, Η κυβέρνηση, παρά τις προσπάθειες να παραπλανήσει τα λαϊκά νοικοκυριά που έχουν δάνεια, κύρια για πρώτη κατοικία, ότι δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις σπιτιών ούτε από τις Τράπεζες ούτε από την εφορία, δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια, που προβλέπει η νομοθεσία και ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια.
1. σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να προστατέψει τους δανειολήπτες  που τα
δάνειά τους θα παραδοθούν από τις τράπεζες στα χέρια των κορακιών- τοκογλύφων.
2. πλειστηριασμοί ήδη διενεργούνται ακόμα και σε περιπτώσεις, που λαϊκά νοικοκυριά χρωστάνε λίγες δεκάδες ή εκατοντάδες ευρώ σε δήμους, με ευθύνη των τελευταίων, χωρίς η κυβέρνηση να παρεμβαίνει.
3. η «προστασία» της πρώτης κατοικίας από κατασχέσεις που ισχυρίζεται πως παρέχει η κυβέρνηση, ισχύει μόνο για όσο διάστημα οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονται, λόγω ανάγκης συγκράτησης των τιμών αγοράς σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο.
4 σε περίπτωση που ο οφειλέτης αδυνατεί να ικανοποιήσει και τις ρυθμίσεις, που θα συμφωνήσει με την τράπεζα και το δημόσιο, αναστέλλεται η οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας του ή άλλου περιουσιακού στοιχείου του, με απόφαση του αρμόδιου ειρηνοδικείου.
5. ο ίδιος ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών κατέληξε σε μία μεθόδευση τρομοκράτησης και απειλών των δανειοληπτών για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακόμα και για μικρές οφειλές ή ολιγοήμερες καθυστερήσεις.
Όλα αυτά βέβαια με δεδομένη την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων των περικοπών των συντάξεων, της υπερφορολόγησης, των αυξήσεων των εισφορών στα ταμεία και το φόρτωμα μεγαλύτερης δαπάνης για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ανεργία, την απληρωσιά εργαζομένων και τις μειώσεις μισθών και μεροκάματων που έχουν φέρει σε οικονομική ασφυξία χιλιάδες δανειολήπτες και αδυναμία αποπληρωμής των δανείων τους.

Συνάδελφοι,

Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή πολλά μέλη μας αλλά και συνάδελφοι βρίσκονται στη δεινή αυτή θέση, ο Σύλλογός αποφάσισε την ανάπτυξη δράσης και πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μετά την αποστολή δύο υπομνημάτων προς την κα Λ. Κατσέλη και τον κο Γ. Στουρνάρα, στα οποία εκθέταμε τις απόψεις και προτάσεις μας, καθώς και το αίτημα για συνάντηση, που δεν είχε καμία τύχη, οργανώνουμε σύσκεψη - συγκέντρωση των μελών μας και συναδέλφων, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και συζήτηση για τις περαιτέρω δραστηριότητές μας. Η σύσκεψη θα γίνει στις 25 Οκτώβρη, ώρα 9.30 π.μ στην αίθουσα ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ, Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος.

                                                                  Το Διοικητικό  Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: