Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παρέμβαση Αντώνη Συρίγου στην Διάσκεψη των Προέδρων στις 31-10-2016

Κατά την 5η κατά σειρά Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ συμμετείχε, όπως και στις προηγούμενες τέσσερις, και ο Αντώνης Συρίγος ως Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Κατά την διεξαχθείσα συζήτηση έλαβε τον λόγο και τόνισε μεταξύ άλλων ότι η συγκρότηση του ΕΣΡ είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο ζήτημα και ότι η άρνηση συμπράξεως σ’ αυτήν αποτελεί καταχρηστική πολιτική συμπεριφορά από τα κόμματα που καθιστούν αυτήν (συγκρότηση) αδύνατη. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με τον σκοπό της σχετικής διατάξεως του άρθρου 101Α του
ισχύοντος Συντάγματος και γι’ αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη συγκρότησής του, πολλώ δε μάλλον αφού οι αρνούμενοι ψήφο για την συγκρότησή του την ίδια ώρα παραπονιούνται ότι αυτό θα έπρεπε να παίζει τον βαρύνοντα ρόλο στην διαγωνιστική διαδικασία για την αδειοδότηση των καναλιών. Τόνισε δε ότι για τον λόγο αυτό πέραν από καταχρηστική, η στάση τους είναι και αντιφατική.
Τέλος, ζήτησε να υπάρξει συνεννόηση σχετικά με το εν λόγω ζήτημα το οποίο δεν εξαρτάται από όρους ή προϋποθέσεις, αφού κάτι τέτοιο δεν τίθεται από την σχετική συνταγματική διάταξη ούτε η επιδίωξη ομοφωνίας η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5 σκοπεί σε τούτο δηλαδή την εμπλοκή με αφορμή οιοδήποτε αλλότριο θέμα. Αποκλειστικός σκοπός της σχετικής συνταγματικής διατάξεως είναι η επίτευξη της μεγαλυτέρας το δυνατόν συναινέσεως.


02/11/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: