Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ ίσον: Ανευθυνότητα , επιπολαιότητα και αδιαφορία για τον κόσμοπου εξαρτάται από τα μέσα μεταφοράς που διαθέτουν


Οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ είναι σίγουροι πως η Νάξος αρχίζει από την είσοδο του γραφείου τους και τελειώνει στις νότιες παραλίες.Υπάρχει όμως η δυτική και η βόρειο-ανατολική Νάξος που μάλλον έχουν ξεχάσει ότι είναι κι αυτή Νάξος.
Σε αυτήν την πλευρά του νησιού ανήκει και η Κωμιακή που οι κάτοικοί της μονίμως ταλαιπωρούνται από αυτόν τον αναξιόπιστο .....
φορέα.Και θα εξηγήσω τι εννοώ : το λεωφορείο που πηγαίνει παραλιακά εξυπηρετεί την Κωμιακή , τον Απόλλωνα και τους οικισμούς : Μόνους , Αγιά , Αμπράμ , Χίλια Βρυση. Ισως κάποιοι να μου διαφεύγουν , δεν έχει σημασία.
Οι νέοι έχουν αυτοκίνητα και δεν έχουν πρόβλημα . Οι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι όμως δεν έμαθαν να οδηγούν οπότε κρέμονται από το λεωφορείο να τους πάει στη Χώρα , στο κέντρο υγείας , στην τράπεζα , στο φαρμακείο και να ψωνίσουν οτι τους κάνει ανάγκη.
Αυτά βέβαια γίνονται όταν πάει το λεωφορείο γιατί υπάρχουν φορές που δεν εννοεί να εμφανιστεί και οι άνθρωποι περιμένουνάδικα.Περισσότερο απόόλους αγωνιούν όσοι είναι για ταξίδι και φοβούνται μήπως χάσουν το καράβι.
Στις 4-9-2017 είχαμε πάει στην στάση και περιμέναμε το ακριβοθώρητο όχημα που δεν εμφανιζόταν.Τηλεφωνήσαμε το ΚΤΕΛ και μας πληροφόρησαν οτι το δρομολόγιο της Δευτέρας το είχαν κόψει έτσι απλά, χωρίς να ενημερώσουν τον κόσμο.
Επειδη ετσι τους άρεσε.Είχαν υποχρέωση ομως να βγάλουν ανακοινώσεις και να τις κολλήσουν στις κολώνες στους οικισμούς.
Πρέπει να αναφέρω πως στους αναμένοντες στις στάσεις βρίσκονταν και συνταξιούχοι που ξαναγίναν αγροτες για να ενισχύσουν την πενιχρή τους σύνταξη.Οπότε λοιπόν πήγαιναν στα χωράφια τους για να ποτίσουν τα σπαρμένα τους.
Οσοι είμασταν για ταξίδι τηλεφωνήσαμε και καλέσαμε ταξί.
Ακόμα αναρωτιέμαι πως γίνεται να πληρώνω 20 ευρώ στο πλοίο για τον Πειραιά ως πολύτεκνη και στη διαδρομή απο τον Καμπο στην Χωρα 35!
Ελπίζω οι επισημάνσεις μου να φτάσουν στα αυτιά των υπευθύνων. 

Σοφία Αλιμπέρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: