Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πρ. ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Η 44η επέτειος του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου ενάντια στο χουντικό, στρατιωτικό καθεστώς που το κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστές επέβαλαν στη χώρα και το λαό μας το 1973 σηματοδοτεί και εκφράζει το ακατάβλητο αγωνιστικό φρόνημα του λαού μας, των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στις επιλογές της πλουτοκρατίας σε βάρος των συμφερόντων της.
     Στις σημερινές συνθήκες η επέτειος του
Πολυτεχνείου, οι εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα από το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα επιβεβαιώσει την θέληση να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στα συμφέροντα των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Αγώνας ενάντια στην πολιτική υπονόμευσης και κατάργησης των εργατικών, συνδικαλιστικών και λαϊκών κατακτήσεων όλων των περασμένων δεκαετιών.
     Η σύγκρουση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων με την πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου διατηρεί στην επικαιρότητα τα συνθήματα αντίστασης του λαϊκού κινήματος ενάντια στο χουντικό καθεστώς. Εκφράζει την απόφαση για απαλλαγή από το αντεργατικό και αντιλαϊκό καθεστώς που επιβάλλουν αυτά τα συμφέροντα, την ανατροπή του, όπως το 1973 το σύνθημα για ανατροπή της χούντας κυριάρχησε και βρήκε ανταπόκριση στα πλατειά λαϊκά στρώματα.
     Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, οργάνωση και αγωνιστικότητα.
ΖΗΤΩ Η 44η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ


                               ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: