Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το ΕΚΑΒ είναι εδώ παρά τις δυσκολίες και τις προσπάθειες δημιουργίας αρνητικού κλίματος

Έκπληξη, απογοήτευση και ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητά του δημιουργεί τίτλος και δημοσίευμα τοπικών εφημερίδων  και ιστοσελίδων, το οποίο μάλιστα αναπαράχθηκε αυτούσιο  από περισσότερα του ενός κυκλαδίτικα ΜΜΕ, σχετικά με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ.
Ο γενικός τίτλος «Αεροδιακομιδές τέλος για φέτος από το ΕΚΑΒ.
Εξέπνευσε η συμφωνία με τα ελικόπτερα» αφήνει σκόπιμα τον αναγνώστη να υποθέσει ότι το θέμα αφορά τις Κυκλάδες και συνεπώς να ανησυχήσει και να θυμώσει. Ο τίτλος όμως, όπως και το δημοσίευμα, δεν έχουν καμία σχέση με τις Κυκλάδες ούτε όμως και με την αλήθεια γενικότερα. Πρόκειται για τη θερινή, εποχιακή σύμβαση που κάνει το ΕΚΑΒ στη Χαλκιδική (!) για να ενισχύσει κάθε καλοκαίρι τις ανάγκες επείγουσας διακομιδής ασθενών. Αυτή η σύμβαση έληξε, γιατί έτσι είχε προβλεφθεί! Η γενικότητα στη διατύπωση όμως δίνει την αίσθηση ότι το θέμα αφορά όλες τις αεροδιακομιδές.
Στις Κυκλάδες, το ΕΚΑΒ Κυκλάδων με το πτητικό του μέσο, ελικόπτερο πλήρως εξοπλισμένο ιατρικά και με συνοδό γιατρό του ΕΚΑΒ, εκτελεί κανονικά τις διακομιδές των επειγόντων από τα Νησιά, έχοντας σώσει δεκάδες ζωές σε ένα μόνο χρόνο. Διακομιδές που γίνονται με ασφάλεια, ταχύτητα, αξιοπρέπεια και ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά των Κυκλάδων. Και με δυσκολίες βέβαια, που αντιμετωπίζονται κατά περίπτωση.
Επίσης, η στελέχωση των μονάδων υγείας στα νησιά συνεχίζεται σταθερά, με την ανάληψη καθηκόντων από Παιδίατρο στο Κ.Υ. Αμοργού μετά από τον παιδίατρο στο Κ.Υ Πάρου. Αυτές είναι σημαντικές και αληθινές ειδήσεις κυκλαδικού ενδιαφέροντος αφού απασχολούν τα τοπικά ΜΜΕ για χρόνια ως βασικές ελλείψεις στην ιατρική περίθαλψη των νησιών και θα έπρεπε να βρουν τη θέση τους ανάμεσα στους άλλους έντονους τίτλους εντύπων και ιστοσελίδων.
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥΡΙΖΑ
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: