Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΞΟΥ - ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018

 Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμ
για την τελική νίκη των λαών.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11πμ στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία
Η Ενωση Συνταξιούχων Νάξου  καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Απεργιακής Επιτροπής Νάξου για την πρωτομαγιά 2018
Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεων μας
και εφαλτήριο νέων αγώνων. Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 44. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά.
Η 1η Μάη του 2018 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη».
Ταυτόχρονα υπηρετεί τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, ενώ προωθεί τα συμφέροντά τους και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχοντας σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”.
Με τα νέα θανατηφόρα αντισυνταξιουχικά - αντιλαϊκά μέτρα έρχονται να μας ισοπεδώσουν. Η εφαρμογή της «προσωπικής διαφοράς», σημαίνει νέες καταστροφικές περικοπές στις υπάρχουσες συντάξεις μας έως και 18%. Έχουν συμφωνήσει σε νέα μείωση του αφορολόγητου.  Φορτώνονται στα προηγούμενα μέτρα που μέχρι σήμερα έχουν κατακρεουργήσει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας, έχουν αφαιρέσει τα δώρα μας, εξαφάνισαν το ΕΚΑΣ. Μας αποκλείουν από την υγεία την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Κλέβουν μέχρι και 2 συντάξεις το χρόνο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

          ΤΩΡΑ ότι μας έχει αφαιρεθεί, είναι δουλεμένα και πληρωμένα όλα από εμάς,
            δεν τα χρωστάμε σε κανένα και τα διεκδικούμε στο ακέραιο.
       .    Επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009
       .    13η  και 14η  σύνταξη.
       .     Επεναφορά του  ΕΚΑΣ για τις χαμηλές συντάξεις.
       .     Αφορολόγητο στις 12 000 ευρώ.
       .     Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς καμία συμμετοχή.
Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.
Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!
Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ, παραμερίζοντας οποιεσδήποτε διαφωνίες ή επιφυλάξεις, να συμμετάσχετε στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 11π.μ. στην παραλία (πλατεία παλιού δημαρχείου) να υψώσουμε τη φωνή μας και την αντίθεσή μας σε όσα βιώνουμε και σε όσα μας ετοιμάζουν.

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ
ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

1η Μάη 208

Δεν υπάρχουν σχόλια: