Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πρ. ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Συνάδελφοι,
Ο δρόμος του αγώνα δεν έχει για εμάς πισωγύρισμα ή στασιμότητα παρά μόνο συνεχή πορεία προς τα μπρος. Η κυβέρνηση, το μεγάλο κεφάλαιο, η ΕΕ κάθε μέρα επεξεργάζονται, μετρούν τα χρονοδιαγράμματα, προγραμματίζουν την εφαρμογή των επόμενων μέτρων σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Και ιδιαίτερη θέση στο σχεδιασμό αυτόν έχουν τα αντισυνταξιουχικά
μέτρα, που η υλοποίησή τους όχι μόνο δεν πρόκειται να καθυστερήσει, αλλά η επίθεση ενάντιά μας θα οξυνθεί. Απαντάμε με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, με ένταση και δυνάμωμα των αγώνων, με σταθερό προσανατολισμό την αποτροπή της εφαρμογής των ανελέητων αυτών πολιτικών, που θα τσακίσουν το βιοτικό μας επίπεδο. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) έχει αποφασίσει ένα πρόγραμμα κινητοποιήσεων στην Αττική και στην περιφέρεια, που θα κάνει πράξη το σύνθημά μας «δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί». Μέχρι τον Ιούνη θα γίνουν πέντε μεγάλες κινητοποιήσεις (συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια). Στην Αθήνα το πρόγραμμα προβλέπει συγκεντρώσεις στις 25 Απρίλη, 1η Μάη (με το ΠΑΜΕ), 15 Μάη, 25 Μάη και 19 Ιούνη. Οι συγκεντρώσεις θα ξεκινούν από την Πλ. Εθνικής Αντίστασης και θα καταλήγουν στα αρμόδια υπουργεία και στη Βουλή. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με νέο γύρο κινητοποιήσεων από Σεπτέμβρη, όμως θα βρισκόμαστε σε επιφυλακή και για όποια άλλη αρνητική εξέλιξη. Στην περιφέρεια με μορφές και σε μέρες που θα αποφασίσουν τα τοπικά σωματεία.
Τα βασικά αιτήματα είναι : η μη εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου για τον επανυπολογισμό και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς, η ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου, της περικοπής του οικογενειακού επιδόματος, να επιστραφούν όλα τα παράνομα παρακρατηθέντα από τις συντάξεις.
Συνάδελφοι
Από τις αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις δεν μπορεί, δεν πρέπει να λείψει κανείς. Όλοι κατανοούμε την κρισιμότητα αυτών των δραστηριοτήτων, σαν μοναδική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική. Να κάνουμε καθαρό  στην κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, δεν απογοητευόμαστε, δεν υποχωρούμε. Συνεχίζουμε πιο αποφασισμένοι.
Το ΔΣ του συλλόγου μας για καλύτερη ενημέρωση και ενεργοποίηση των μελών του οργανώνει συγκέντρωση στις 8 Μάη, Τρίτη ώρα 11 πμ στον κινηματογράφο Αλκυονίδα. Σας καλούμε όλους να πυκνώσετε τις γραμμές του αγώνα


                                                Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: