Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Νίκο Γρατσία από τον Απεραθίτικο ΣύλλογοΝάξου (βίντεο φώτο)

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Νίκο Γρατσία (Νικολάκη), με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατό του, διοργάνωσε με επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου «ΚΑΜΙΝΙ» ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου.
Για την κοινωνική δράση του Ν. Γρατσία στο γενέθλιο τόπο του στ’ Απεράθου και για τα έργα ζωής του στον τομέα της επιστήμης του με την παράλληλη συνεχή εθελοντική προσφορά του στον τομέα των επιστημονικών μελετών και της
 κατασκευής μεγάλων δημόσιων υποδομώνστη χώρα, αλλά και για τους μεγάλους αγώνες... 

Οι κόρρες του Νίκου Γρατσία με τους ομιλητές.

  στα πεδία της πολιτικής και του συνδικαλισμού του διακεκριμένου τέκνου της Νάξου.
Συντονίστρια της εκδήλωσης η Αναστασία Δεουδέ γεωπόνος - εκπαιδευτικός - συγγραφέας
 Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Απεραθιτών,  απευθύνε χαιρετισμό η πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Σοφία Χατζούδη - Γρατσία δηκηγόρος.
Μιλήσαν ο Μιχάλης Δέτσης, αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ., κι οι Βασίλης και Νικόλας Κατεινάς, πολιτικός μηχανικός και διευθυντικό στέλεχος ΕΥΔΑΠ,  ο πρόεδρος της κοινότητας Απειράνθου Νάξου, κ. Γιώργος Μπάκαλος, περιέγραψε τη σταθερή, πολύμορφη συμβολή του Ν. Γρατσία στην ίδρυση κι ανάπτυξη πολιτιστικών και τεχνικών υποδομών στις Κυκλάδες και στο νησί της Νάξου, στο χωριό καταγωγής του την Απείρανθο, με ειδική μνεία στις δράσεις του για τη δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου στ’ Απεράθου και για τη συμβολή του στην ίδρυση του Απεραθίτικου Συλλόγου. και  ο Στεφάτος Βασίλειος πολιτικός μηχανικός συνεργάτης του Νικολαου Γρατσία...Τέλος στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν ναξιώτικα εδέσματα, με ρακί ..


Ο Ν. Γρατσίας, υπήρξε ως το 2011 μέλος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.), ενώ προηγουμένως είχε διατελέσει για επτά χρόνια και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε.. Οι συνάδελφοί του από κάθε πολιτικό χώρο τον αγαπούσαν κι εκτιμούσαν το έργο και την αγωνιστική του προσωπικότητα και επί μια οκταετία τον τιμούσαν με την εκλογή του στη θέση του πρόεδρου του κλάδου τους, στο Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (Σ.Π.Μ.Ε).
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ν.Γρατσίας διετέλεσε, επίσης, Γενικός Διευθυντής της Δημόσιας Επιχείρησης Πολεοδομίας Οικισμού και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ) του ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς και πρόεδρος του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας.








































ακολουθεί βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια: