Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Ένα μουσικό οδοιπορικό στη Μικρασία και τις Κυκλάδες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας  στο Συνεδριακό Κέντρο Ν.Ιωνίας (ΚΕΜΙΠΟ) - Πατρ. Ιωακείμ 4-πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ-  Ένα εξαιρετικό μουσικό αφηγηματικό οδοιπορικό, με τίτλο: «Από τη γη της Μικρασίας στις Κυκλάδες». Ένας τίτλος  που όλοι εμείς τον έχουμε δει, τον έχουμε ζήσει και έχουμε καταλάβει στην πορεία των χρόνων, πως η Μικράασια έχει επηρεάσει τις Κυκλάδες μουσικά και πολιτιστικά.
"Η θάλασσα χωρίζει , η θάλασσα ενώνει, φέρνει μαζί της ανθρώπους,, μουσικούς και όργανα."
H εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία να γνωριστούν οι πολιτισμοί μας μέσα από τις τέχνες, τη μουσική, το τραγούδι και το χορό, ενώ η επαφή
με τις παραδόσεις και τις ιδιαιτερότητες της κουλτούρας του κάθε λαού και η ανταλλαγή πολιτιστικών αγαθών, αποτελούν προϋπόθεση για αρμονική συμβίωση και συν - δημιουργία, προσφέροντας μία πνοή πολιτισμού στην απαιτητική καθημερινότητά μας»
«Ίσως η χώρα μας να δοκιμάζεται στις ημέρες μας – σε επίπεδο αριθμών και οικονομικής πολιτικής – αλλά, ακόμη και σε συνθήκες κρίσης, η αλληλεγγύη αποτελεί το καλύτερο αντιστάθμισμα».
Καλωσόρισμα και προσφωνήσεις του προεδρου των Αλαγιωτών Ν. Ιωνίας κ.Γιώργου Νουβελογλου
Την εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του ο φιλόλογος Θοδωρής Κοντάρας με θέμα τη δημοτική μουσική και  τραγούδια της Ιωνίας .
Την τιμητική είχαν  οι δυο μεγάλες κυρίες καλλιτέχνες του νησιωτικού τραγουδιού η Αγγελική με την  κόρη της Στέλλα Κονιτοπούλου όπου τους απονεμήθηκε βραβείο.
Συγκεκριμένα, την εκδήλωση πλαισίωσαν οι γυναίκες του Χορευτικού Ομίλου Ν. Ερυθραίας, που τραγούδησαν μικρασιάτικα τραγούδια. 
Το συγκρότημα της Αγγελικής και της Στέλλας Κονιτοπούλου ερμήνευσαν τραγούδια των Κυκλάδων που χόρεψαν  χορευτές από το χορευτικό της Μαρίας Κλουβάτου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό, που επιμελήθηκε  η εκπαιδευτικός αφηγήτρια κ. Κωνσταντίνα Σόγια
Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή επαίνου και βράβευσης σε πολλούς καλλιτέχνες της εκδήλωσης.














Δεν υπάρχουν σχόλια: