Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Re: ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ - Διαπιστεύσεις ΜΜΕ για την Υπουργική Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα (Ρόδος, 21-22 Ιουνίου 2018)

Για τρίτο συνεχόμενο έτος διοργανώνεται η Υπουργική Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα (21-22 Ιουνίου), στην οποία έχουν προσκληθεί  Υπουργοί Εξωτερικών και υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες από χώρες της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων, καθώς και από διεθνείς οργανισμούς όπως ο Αραβικός Σύνδεσμος και το Συμβούλιο Συνεργασίας των χωρών του Κόλπου.
Κατά την προηγούμενη Διάσκεψη (22-23 Μαΐου 2017), η διοργανώτρια Ελλάδα είχε παρουσιάσει στους συμμετέχοντες ένα

πλαίσιο για μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην περιοχή, στο πρότυπο του ΟΑΣΕ και στη βάση αρχών όπως η ισότητα, η διαφάνεια, η ευελιξία και η προώθηση μιας θετικής ατζέντας συνεργασίας. Πρόκειται για το «Πνεύμα της Ρόδου», όπως αυθόρμητα είχε χαρακτηριστεί από τους συμμετέχοντες. Η Ελλάδα φιλοδοξεί, στο πλαίσιο της τρίτης Διάσκεψης, να τεθούν τα θεμέλια προς τη σταδιακή πραγμάτωση αυτού του σκοπού. Με αυτή τη φιλοδοξία διαμορφώθηκε φέτος και η θεματική της Διάσκεψης: «The Spirit of Rhodes: Shaping a Positive Agenda for Stability and Prosperity».
Οι εκπρόσωποι ΜΜΕ που ενδιαφέρονται να καλύψουν την εν λόγω διάσκεψη παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως τη Παρασκευή 15 Ιουνίου, 16.00, μέσω της επισυναπτόμενης φόρμας διαπίστευσης, σύμφωνα με τις οδηγίες.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: