Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση του Πρόεδρου Εφετών ε.τ. κυρίου Κωνσταντίνου Σιδερή



Με αφορμή όσα λέχτηκαν στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Κορωνίδας στις 18/11/2018 ο Κ. Σιδερής, μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής, έκανε την παρακάτω δήλωση. 
 ΔΗΛΩΣΗ του Πρόεδρου Εφετών ε.τ. κυρίου Κωνσταντίνου Σιδερή
Επειδή προκλήθηκε σύγχυση, παρανόηση αλλά και παραπληροφόρηση, από φήμες που κυκλοφορούν, δηλώνω κατηγορηματικά, προς αποκατάσταση της αλήθειας, τα εξής:
1) Ότι λεπτομερείς ελέγχους στα βιβλία και στοιχεία του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου της περιόδου από 1-11-2017 έως 31-10-2018 πραγματοποίησε η Ελεγκτική Επιτροπή, αποτελούμενη από τον υποφαινόμενο Κώστα Σιδερή, Πρόεδρο Εφετών επί τιμή, ως Πρόεδρο, Νικηφόρο Φιλιππουπολίτη, οικονομολόγο, ως Γραμματέα και τον Κώστα Στάη, Λογιστή,...
ως εισηγητή επί λογιστικών θεμάτων.
2) Ότι από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκαν αρκετές τυπικού χαρακτήρα λογιστικές πλημμέλειες, οι οποίες όμως κρίθηκαν από την Επιτροπή, ως συγγνωστές, επειδή θεωρήσαμε ότι οι αρμόδιοι της διαχείρισης δεν είχαν επαρκείς γνώσεις και πείρα στη λογιστική διαδικασία.
3) Ότι εξαίρεση αποτέλεσε μια συναλλαγή που αφορούσε προμήθεια από μη κωμιακίτη παραγωγό μερικών φιαλών κρασιών (50 περίπου κιλών;), αξίας 107 € περίπου, για την οποία όμως δεν εκδόθηκε νόμιμη εξοφλητική απόδειξη του προμηθευτή αλλά «Απόδειξη Πληρωμής» από μη προβλεπόμενο μπλοκ, παρά τις οδηγίες μου να αποσυρθεί το από παλαιότερες χρήσεις υφιστάμενο τέτοιο μπλοκ  «Αποδείξεων Πληρωμής». Αυτός που εισπράττει εκδίδει απόδειξη και όχι αυτός που αγοράζει, όπως ξέρομε όλοι από τις καθημερινές μας συναλλαγές.
Εννοείται ότι δεν ήταν στην αρμοδιότητά μας, ως Ελεγκτικής Επιτροπής, να ελέγξουμε τη σκοπιμότητα τέτοιας συναλλαγής, δηλαδή το αν χρειαζόταν ή όχι η προμήθεια κρασιού από ξένο παραγωγό– παρά την αφθονία του φημισμένου εκλεκτού κωμιακίτικου κρασιού (που συχνά είδαμε να προσφέρεται και δωρεάν σε 50κιλα μπιτόνια από Κωμιακίτες χορηγούς) και παρά τη δήλωση του Προέδρου, Εμμανουήλ Μουστάκα, σε προηγούμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ότι ο ξένος προμηθευτής θα προσέφερε δωρεάν το κρασί του.
25 Νοεμβρίου 2018
Κώστας Σιδερής, Πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων ε.τ.


Σχολείο Gianprev
Υπάρχει η σκοπιμότητα ή όχι της προμήθεια κρασιού από ξένο παραγωγού και όχι από Κωμιακίτη αγρότη παραγωγό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: