Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Συνάντηση για τα προβλήματα της ορεινής Νάξου στην Αθήνα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σκαδιωτών - Μεσωτών Νάξου, κάλεσε σε σύσκεψη όλους τους συλλόγους της Ορεινής Νάξου, με θέμα τα καίρια προβλήματα της περιοχής. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη στα γραφεία του συλλόγου, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που παραμένουν άλυτα στα χωριά της ορεινής Νάξου, ενώ διατυπώθηκε και η πρόταση για αλλαγή του "Καλλικράτη" ώστε τα χωριά να αποτελέσουν και πάλι αυτοδιοίκητες κοινότητες. Η συνάντηση διεκόπη πριν ολοκληρωθεί με την έκδοση των συμπερασμάτων της αυνάντησης μετά από ένταση που δημιουργήθηκε...
Ένταση που δημιουργήθηκε μετά την ολοκλήρωση των πρώτων τοποθετήσεων των εκπροσώπων των συλλόγων, του προέδρου της Τ.Κ. Σκαδού, Μιχάλη
Πάσουλα, .. cycladesvoice.gr
.του προέδρου και του γραμματέα της ΟΝΑΣ  και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Μανιού και Νίκου Συρμαλένιου που παρευρέθηκαν, ήταν αιτία της πρόωρης διακοπής της συνάντησης.

Η ένταση δημιουργήθηκε μετά την έντονη αντίδραση που εκδήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου της Κωμιακής, Μανώλης Μουστάκας, γιατί παρευρίσκετο στη συνάντηση ο Μηχανικός, Νίκος Λεβογιάννης.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου Σκαδιωτών - Μεσωτών, Αντρέας Παπαϊωάννου, δεν προσκλήθηκαν ευρέως μέλη συλλόγων, όμως, δεν είναι δυνατόν να απαγορευθεί σε όποιον το επιθυμεί να παρευρεθεί.

Οι "φραστικές αψιμαχίες"  όμως συνεχίστηκαν από τον πρόεδρο του συλλόγου Κωμιακής και δεν κατέστη δυνατόν, παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τους παρευρισκόμενους, να σταματήσουν, με αποτέλεσμα τη διακοπή της συνάντησης.

Κατά τις τοποθετήσεις που έγιναν, επισημάνθηκε ότι τα προβλήματα των χωριών της ορεινής Νάξου παραμένουν άλυτα αν και είναι φλέγοντα.

"Ανέκαθεν, τόσο το επίσημο κράτος όσο και οι τοπικές αρχές είχαν την Ορεινή Νάξο παραμελημένη και σε δεύτερη μοίρα, από την υπόλοιπη Νάξο", τονίστηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου Σκαδιωτών-Μεσωτών, Αντρέα Παπαϊωάννου, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι τοποθετήσεις και των υπολοίπων εκπροσώπων των συλλόγων των χωριών της ορεινής Νάξου.

Επιστολές απέστειλαν:

- Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κορωνίδας, Δημήτρης Κορρές, με αναφορά σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Κωμιακή, τον Απόλλωνα και τους οικισμούς, καθώς και με τα σχετικά έγγραφα που έχουν αποσταλεί αρμοδίως

- Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κορώνου, Νίκος Χουζούρης, στην οποία επισήμαινε, την ανάγκη να γίνει αλλαγή στον "Καλλικράτη" και να γίνουν και πάλι αυτοδιοίκητες κοινότητες τα χωριά.

Τα προβλήματα τα οποία θεωρήθηκαν πρωτίστης σημασίας είναι:

1) Ιατρική περίθαλψη
2) Γυμνάσιο Σκαδού
3) Ύδρευση Μέσης και Κωμιακής
4) Αντικειμενικές αξίες ακινήτων (στη Μέση είναι 1000 € και στο Σκαδό 800 € το μ2)
5) Οδικό δίκτυο
6) Σμυριδικό
7) Αποκατάσταση ζημιών από τη θεομηνία στον Απόλλωνα
8) Καθαριότητα των χωριών (τουλάχιστον τους καλοκαιρινούς μήνες)

πηγή cycladesvoice.gr

Ο αναγνώστης: έγραψε: στο cycladesvoice.gr
Δυστυχώς λίγα λέτε για τον πρόεδρο της Κωμιακής. 

Ο κύριος αυτός διέκοψε και τσακώθηκε σχεδόν με όλους όσους μίλησαν!!! 
Να φανταστείτε πως έβγαλε εκτός εαυτού μέχρι και τον βουλευτή κ. Μανιό, αφού του καταλόγισε ευθύνες για την κατάντια της Νάξου, λέγοντάς του τη φράση "όλοι φταίμε", αναγκάζοντάς έτσι τον βουλευτή να απαντήσει σε εντονότατο ύφος για λογικές τύπου Πάγκαλου (μαζί τα φάγαμε)

Δεν υπάρχουν σχόλια: