Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Ανακαλύψτε τις ομορφιές του τόπου μας. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΝΑΞΟΥ

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΝΑΞΟΥ

Το μικρό λιμανάκι όπου αράζουν τα ψαροκάικα

Οι ομορφιές του Απόλλωνα Νάξου
Απόλλωνας
Στη βορειοανατολική πλευρά της Νάξου βρίσκεται το γραφικό ψαροχώρι του Απόλλωνα. Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά της Νάξου, με μεγάλη ποικιλία ξενοδοχείων, διαμερισμάτων, δωματίων και στούντιο. Κατά μήκος του λιμανιού υπάρχουν ψαροταβέρνες και καφετέριες που προσφέρουν υπέροχη θέα. Η παραλία του Απόλλωνα είναι πολύ όμορφη, με άμμο και βότσαλα. Στην είσοδο του χωριού θα συναντήσετε τον Κούρο του Απόλλωνα.
Απόλλωνας – Ο Απόλλωνας απέχει 47 χιλιόμετρα από τη Χώρα, στο βόρειο τμήμα του νησιού. Διοικητικά ανήκει στην Κορωνίδα και έχει μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Νάξου. Στον Απόλλωνα μπορεί να δει κανείς τη θέση του αρχαίου λατομείου αλλά και τα ερείπια ενός κάστρου στο βουνό Καλόγερος.

Η παραλία του Απόλλωνα είναι πολύ όμορφη.

Κούρος του Απόλλωνα


Κούρος ο Αρχαϊκός Θεός
Μοναδικό δείγμα αρχαϊκής πλαστικής του 7ου αιώνα π.Χ.


Απόλλωνας, μικρό χωριό της βόρειας ακτής στην τοποθεσία μιας αρχαίας πόλης, όπου υπήρχε ναός αφιερωμένος στον Απόλλωνα. Από το χωριό, η θέα είναι θαυμάσια προς την ακτή με τους βράχους. Εδώ μπορείτε να δείτε το μισοτελειωμένο Κούρο του Απόλλωνα γλυπτό του 7ου αι. μήκους 11 μ., ξαπλωμένο στη θέση που βρέθηκε.


Οι ομορφιές του τόπου μας





Στο κεντρικό πέρασμα του χωριού υπάρχουν πολλά παραδοσιακά μαγαζιά, όπου οι καλόκαρδοι νησιώτες έμποροι και εστιάτορες προσφέρουν στους ταξιδιώτες τη δυνατότητα να απολαύσουν τα ντόπια σπιτικά προϊόντα και φαγητά, σύμφωνα με τις παραδοσιακές συνταγές
.

Βρείτε περισσότερα βίντεο σαν αυτό στο Κωμιακή & Απόλλωνας Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: