Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Φλώρος Φάρκωνας, ο δικός μας άνθρωπος

Φωτογίαφια είναι απο το Α' ΠΑΝΑΞΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 1976

Γράφει ο Αποστόλης Νικολάου Σαχάς

Ακόμα και ο πιο δυνατόs άνθρωπος φθάνει στην ώρα της ολοκληρωτικήs αδυναμίαs του. Στnν αναπόφευκτη ώρα του επίγειου τέλουs του.
Δυστυχώς ο θάνατος έχει τον δικό του τρόπο να επίβάλλει τη νίκη του επί του ανθρώπου, γι' αυτό και κάθε ανθρώπινη προσπάθεια να ματαιώσει το αναπόφευκτο αυτό πεπρωμένο φανερώνει τη διάχυτη αδυναμία και τη θλιβερή ματαιότά μαs.
Ο χρόνος του εγκόσμιου βίου του Φλώρου Φάρκωνα τέλειωσε.
Τώρα πια τον παρέλαβε η αιωνιότητα.

Αναπλάθονται στη μνήμη μαs στιγμές όπου η καθεμιά ήταν και μια επιπpόσθετη εμπειρία που φανέρωνε την πoλυτάλαντn κoινωνiκή προσωπικότητά του.
Στη Ζωή του πορεύτικε με συνέπεια και συνέχεια.

Συνέπεια και συνέχεια στο λόγο και στην πράξη.
Ο Φλώροs Φάρκωναs έφυγε από τον κόσμο τns ματαιόιητας, φρόντισε, ομωs, να αφήσει σε οσους τον γνώρισαν, πρόξειs ήθους, εκτίμησης και αγωνιστικής προσφοραs.

Καλλιεργnμένοs ψωχικά άνθρωποs, έξυπνοs, καλόκαρδοs, ευγενής, ευπροσήγορος, μα πάνω από όλα φλογερόs μαχητήs στις κοινωνικές επάλξειs.

Σε μια επoxή τα μεωπολεμική όπου δεν ήταν καθόλου εύκολη ή δυνατότητα κοινωνιικόπόλιτικήs παρέμβασης αλλά και ωs την ύστατη ανάσα του, με αυταπάρνηση και περίσσιο ψυχικό σθένοs, μπόρεσε και πρόσφερε μπόλικα ιδεολογικά και φιλάνθρωπα στολίδια της ψυxήs του.

Τα βήματα τns Ζωήs του άφησαν χνάρια δείκτεs πoρείαs για τoυs συγχρόνουs του και για της μελλoύμενεs γενιές.
Η αταταλάντευτη αγωνιστική του διαδρομή εμπουτίζεται και με την ίδρυση του Συλλόγου
Σκαδού - Μέσηs στην οποία στάθηκε πpωτoποpos και αρωγόs με συνεχή και αμέριστη προσφορά.

Ο Φλώροs Φάρκωναs υπηρέτησε τις ιδέεs του με υποδειγματική αφοσίωοη και πανθομολογούμενη ανιδιοτέλεια.
Το πέρασμά του στα πολύκλαδα εγκόσμια σταυροδρόμια θα είναι για όλουs εμάs εξαίρετο μνημείο αγωνισιικης, μα και κοινωνικής αναφοράs, γι'αυτό και στην ψυχή μαs θα έχουμε πάντοτε φυλαγμένη την ανάμνησή του.
Από την εφημερίδα << η αποψη>> Συλλόγου Σκαδού Μέσσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: