Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου η δημοπρασία για την εκμίσθωση του ξενώνα Κορωνίδας

  Περιγραφή ακινήτου
Ο ξενώνας βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Κορωνίδας του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, οικοδομημένος επί οικοπέδου συνολικής εκτάσεως 300,00 τ.μ. και αποτελείται από επιπλωμένα διαμερίσματα Γ΄τάξης 239,62 τ.μ., υπόγειο 41,67 τ.μ. και ημιυπαίθριους χώρους 56,25 τ.μ.

Διάρκεια μίσθωσης ακινήτου
Η μίσθωση ορίζεται για τρία (3) έτη και αρχίζει από την υπογραφή του συμφωνητικού και λήγει μετά την παρέλευση του παραπάνω διαστήματος, οπότε ο μισθωτής υποχρεώνεται να παραδώσει το μίσθιο αναντίρρητα και χωρίς άλλη ειδοποίηση, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση του εκμισθωτή. Σιωπηρή αναμίσθωση ή ανανέωση ή παράταση του χρόνου διάρκειας της μίσθωσης αποκλείεται. Η χρήση του μισθίου που ενδεχομένως γίνει από το μισθωτή και μετά τη λήξη της μισθώσεως δεν λογίζεται ως ανανέωση ή σιωπηρή αναμίσθωση ή παράταση της διάρκειας μισθώσεως.
 Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Νάξος, 18-11-2011
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Αρ. Πρωτ.:14445 Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του Π.Δ. 270/1981 (Φ.Ε.Κ. Α΄77/30-03-81), «Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενέργειας δημοπρασιών δι’ εκποίησιν ή εκμίσθωσιν πραγμάτων των δήμων και κοινοτήτων», 2. Τις διατάξεις του άρθρου 192 του Ν. 3463/2006 (Φ.Ε.Κ. Α΄114) Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, 3. Την υπ’ αριθμ. 141/2011 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, 4. Την με αριθμ. 199/2011 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής, Διακηρύττει ότι, ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων θα διεξάγει φανερή, πλειοδοτική και προφορική δημοπρασία για την παραχώρηση χρήσης (εκμίσθωση) του ξενώνα της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας μετά του εξοπλισμού του.

ΑΡΘΡΟ 1 Περιγραφή ακινήτου Ο ξενώνας βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Κορωνίδας του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, οικοδομημένος επί οικοπέδου συνολικής εκτάσεως 300,00 τ.μ. και αποτελείται από επιπλωμένα διαμερίσματα Γ΄τάξης 239,62 τ.μ., υπόγειο 41,67 τ.μ. και ημιυπαίθριους χώρους 56,25 τ.μ.

ΑΡΘΡΟ 2 Διάρκεια μίσθωσης ακινήτου Η μίσθωση ορίζεται για τρία (3) έτη και αρχίζει από την υπογραφή του συμφωνητικού και λήγει μετά την παρέλευση του παραπάνω διαστήματος, οπότε ο μισθωτής υποχρεώνεται να παραδώσει το μίσθιο αναντίρρητα και χωρίς άλλη ειδοποίηση, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση του εκμισθωτή. Σιωπηρή αναμίσθωση ή ανανέωση ή παράταση του χρόνου διάρκειας της μίσθωσης αποκλείεται. Η χρήση του μισθίου που ενδεχομένως γίνει από το μισθωτή και μετά τη λήξη της μισθώσεως δεν λογίζεται ως ανανέωση ή σιωπηρή αναμίσθωση ή παράταση της διάρκειας μισθώσεως.

ΑΡΘΡΟ 3 Ημερομηνία διεξαγωγής δημοπρασίας Η δημοπρασία θα διενεργηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα (Αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου) την 8η του μήνα Δεκεμβρίου του έτους 2011, ημέρα Πέμπτη και από ώρα 11:00 π.μ. έως 12:00 μ.μ. (λήξη επίδοσης των προσφορών), ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής ως αυτή συστάθηκε με την υπ’ αριθμ. 87/2011 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ’ όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές.

ΑΡΘΡΟ 4 Εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό. Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή της δημοπρασίας εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης τράπεζας ή γραμμάτιο σύστασης παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ποσού ίσου προς το ένα δέκατο (1/10) του οριζόμενου στη διακήρυξη ελαχίστου ορίου πρώτης προσφοράς τούτου υπολογιζόμενου για ένα έτος μίσθωσης, η οποία μετά τη λήξη της δημοπρασίας θα επιστραφεί στους διαγωνιζόμενους, εκτός του τελευταίου πλειοδότη που θα παραμείνει στην υπηρεσία μέχρι κατακυρώσεως της δημοπρασίας και αντικατάστασής της με την εγγύηση τήρησης των όρων της σύμβασης.

ΑΡΘΡΟ 5 Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Οι συμμετέχοντες πρέπει να καταθέσουν στην επιτροπή διενέργειας της δημοπρασίας κατά την ημέρα της διεξαγωγής της δημοπρασίας τα ακόλουθα δικαιολογητικά με ποινή αποκλεισμού: Εγγύηση συμμετοχής σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 της παρούσης. Έγγραφα νομιμοποίησης του προσφέροντος: φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας για τα φυσικά πρόσωπα, για εταιρία το αρχικό καταστατικό καθώς και κάθε τροποποίηση αυτού με τα αντίστοιχα Φ.Ε.Κ. και σε περίπτωση Α.Ε. επιπλέον επικυρωμένο απόσπασμα πρακτικών του Δ.Σ. με το οποίο αποφασίζεται η συμμετοχή στη δημοπρασία και ορίζεται το πρόσωπο που εξουσιοδοτείται σχετικά. Βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας. Απόσπασμα ποινικού μητρώου των φυσικών προσώπων και των διαχειριστών των ομορρύθμων, ετερορρύθμων εταιριών και ΕΠΕ και μελών του Δ.Σ. των Α.Ε., που να έχει εκδοθεί το τελευταίο, προ του διαγωνισμού δίμηνο. Πιστοποιητικό του Πρωτοδικείου του τόπου κατοικίας τους από το οποίο να προκύπτει ότι δεν τελούν υπό πτώχευση, εκκαθάριση ή αναγκαστική διαχείριση. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνουν ότι έλαβαν γνώση του χώρου που πρόκειται να εκμισθωθεί και ειδικότερα των κτιριακών εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού. Υπεύθυνη δήλωση ότι έλαβε γνώση των όρων της παρούσης και ότι τους αποδέχεται ανεπιφύλακτα. Βεβαίωση περί μη οφειλής στο Δήμο.

ΑΡΘΡΟ 6 Εξουσιοδότηση προσώπου συμμετοχής στο διαγωνισμό Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να το δηλώσει τούτο, προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή πριν από την έναρξη του διαγωνισμού, αφού παρουσιάσει νόμιμο πληρεξούσιο, άλλως θεωρείται ότι μετέχει για λογαριασμό δικό του.

ΑΡΘΡΟ 7 Όριο πρώτης προσφοράς – Τρόπος καταβολής μισθώματος. Ως ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς του μηνιαίου μισθώματος ορίζεται το ποσό των διακοσίων πενήντα ευρώ (€ 250,00). Το μίσθωμα θα παραμείνει σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης (τριετία). Το μισθωτή βαρύνει επίσης το τέλος χαρτοσήμου και κάθε δαπάνη ή τέλος που κατά Νόμο ή τα συναλλακτικά ήθη βαρύνει τους μισθωτές. Το μίσθωμα θα καταβάλλεται στο ταμείο του Δήμου το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, το δε λαμβανόμενο από το ταμείο του Δήμου διπλότυπο είσπραξης και μόνο αυτό θα αποδεικνύει την καταβολή του μισθώματος εκ μέρους του μισθωτή αποκλειόμενου κάθε άλλου αποδεικτικού μέσου. Η μη εμπρόθεσμη καταβολή του μισθώματος ή η παράβαση οποιουδήποτε από τους όρους της παρούσας καθώς και της συμβάσεως που θα υπογραφεί και που συμφωνούνται όλοι ως ουσιώδεις, δίνει το δικαίωμα στον εκμισθωτή Δήμο να λύσει μονομερώς τη σύμβαση και η καταβληθείσα εγγύηση θα καταπίπτει υπέρ του ως δίκαιη και εύλογη ποινική ρήτρα, δικαιούμενου αυτού να αξιώσει και κάθε περαιτέρω ζημία του.

ΑΡΘΡΟ 8 Συμμετοχή στη δημοπρασία Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν στη δημοπρασία, πρέπει να παρουσιαστούν τη συγκεκριμένη ημέρα και μέχρι την προβλεπόμενη από τη διακήρυξη ώρα ενώπιον της Επιτροπής Διενέργειας της δημοπρασίας με τα απαραίτητα δικαιολογητικά του άρθρου 5, μαζί με αξιόχρεο εγγυητή και να δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη φανερή πλειοδοτική δημοπρασία.

ΑΡΘΡΟ 9 Τρόπος διεξαγωγής της δημοπρασίας Η Δημοπρασία είναι φανερή και προφορική. Η απόφαση της επί της δημοπρασίας επιτροπής περί αποκλεισμού ενδιαφερόμενου να συμμετάσχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληρεί τους υπό της οικείας διακηρύξεως, προβλεπόμενους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά. Τα πρακτικά της δημοπρασίας συντάσσονται εφ’ απλού χάρτου. Οι προσφορές των πλειοδοτών γράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως με το ονοματεπώνυμο του πλειοδότη. Κάθε προσφορά είναι υποχρεωτική για τον πλειοδότη, η υποχρέωση δε αυτή μεταβαίνει αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακολούθους και επιβαρύνει οριστικά τον τελευταίο πλειοδότη. Μετά τη λήξη της δημοπρασίας τα πρακτικά υπογράφονται από την Επιτροπή Διενέργειας, τον τελευταίο πλειοδότη και τον εγγυητή του. Για την έγκριση των πρακτικών θα αποφασίσει στη συνέχεια το αρμόδιο, σύμφωνα με το Νόμο, όργανο.

ΑΡΘΡΟ 10 Επανάληψη δημοπρασίας 1) Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται οίκοθεν από τον δήμαρχο, εάν δεν παρουσιασθεί κατ' αυτήν πλειοδότης. 2) Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται κατόπιν αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου όταν: α) το αποτέλεσμα αυτής δεν εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή ή το Δημοτικό Συμβούλιο ή την αρμόδια Διοικητική αρχή λόγω ασύμφορου του επιτευχθέντος αποτελέσματος ή σφάλματος στη διενέργεια της δημοπρασίας β) μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας, ο τελευταίος πλειοδότης και ο εγγυητής του αρνούνται να υπογράψουν τα πρακτικά ως και όταν μετά την κοινοποίηση στον τελευταίο πλειοδότη της εγκριτικής επί του αποτελέσματος της δημοπρασίας αποφάσεως δεν προσέλθει αυτός εμπροθέσμως για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης. Στην περίπτωση (β) η δημοπρασία, επαναλαμβάνεται εις βάρος του τελευταίου πλειοδότη και του εγγυητή αυτού, ως ελάχιστο δε όριο προσφοράς ορίζεται το επ' ονόματι τούτου κατακυρωθέν ποσό, δυνάμενο να μειωθεί με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Η επαναληπτική δημοπρασία γνωστοποιείται με περιληπτική διακήρυξη του δημάρχου αναφερομένης στους όρους της πρώτης διακήρυξης και δημοσιευομένης, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρας προ της ημέρας της διενέργειας της δημοπρασίας, διεξάγεται δε σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν. Η επανάληψη της δημοπρασίας ενεργείται με βάση τη δοθείσα τελευταία προσφορά κατά την προηγούμενη δημοπρασία.

ΑΡΘΡΟ 11 Ενστάσεις Ένσταση κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού υποβάλλεται ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής εγγράφως, μέσα στο μισό του χρονικού διαστήματος από τη δημοσίευση της περίληψης διακήρυξης μέχρι την ημερομηνία διενέργειας του διαγωνισμού. Ένσταση κατά της νομιμότητας της διενέργειας του διαγωνισμού ή της συμμετοχής ενδιαφερομένου σ’ αυτόν, μόνο από έτερο ενδιαφερόμενο που συμμετέχει στο διαγωνισμό ή αποκλείστηκε απ’ αυτόν. Η ένσταση υποβάλλεται ενώπιον της επιτροπής μέχρι την επόμενη εργάσιμη ημέρα από τη διενέργεια του. Η ένσταση αυτή δεν επιφέρει αναβολή ή διακοπή του διαγωνισμού. Η επιτροπή υποβάλλει την ένσταση με αιτιολογημένη γνωμοδότησή της στην Οικονομική Επιτροπή που αποφαίνεται τελικά.

ΑΡΘΡΟ 12 Χρήση μισθίου Το μίσθιο παρέχεται για αποκλειστική χρήση ξενώνα, αποκλειόμενης πάσης άλλης χρήσης. Απαγορεύεται απόλυτα η σιωπηρή αναμίσθωση ή η περαιτέρω υπεκμίσθωση του ακινήτου από τον μισθωτή με οποιονδήποτε τρόπο σε οποιονδήποτε, με ή χωρίς αντάλλαγμα. Απαγορεύεται στο μισθωτή να προβεί σε οποιεσδήποτε τροποποιήσεις ή προσθήκες στο μίσθιο χωρίς την έγγραφη συναίνεση του δήμου. Σε περίπτωση πάντως κάθε τροποποίηση ή προσθήκη που θα γίνει στο μίσθιο θα παραμείνει σε όφελος αυτού, χωρίς κανένα δικαίωμα αποζημίωσης του μισθωτή, δικαιούμενου του Δήμου να αξιώσει κατ’ επιλογή του την επαναφορά των πραγμάτων στην προτέρα κατάσταση. Ο Δήμος δικαιούται να ελέγχει οποτεδήποτε την κατάσταση του μισθίου και των εγκαταστάσεων του.

ΑΡΘΡΟ 13 Άδειες λειτουργίας μισθίου Ο μισθωτής θα εφοδιαστεί με τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας με δαπάνες του. Σε περίπτωση που ο μισθωτής για οποιονδήποτε λόγο δεν αποκτήσει την απαιτούμενη άδεια, ο Δήμος δε φέρει καμία απολύτως ευθύνη.

ΑΡΘΡΟ 14 Ώρες λειτουργίας μισθίου Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί όλες τις μέρες του χρόνου, καθημερινές και αργίες.

ΑΡΘΡΟ 15 Πρόσκληση για υπογραφή σύμβασης Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται μέσα σε δέκα ημέρες από την κοινοποίηση σ’ αυτόν με αποδεικτικό παραλαβής της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής περί έγκρισης και κατακύρωσης του αποτελέσματος της δημοπρασίας, να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του για τη σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης καθώς και του πρωτοκόλλου παραδόσεως του μισθίου, διαφορετικά η εγγύηση που έχει καταθέσει καταπίπτει υπέρ του Δήμου χωρίς δικαστική παρέμβαση, ενεργείται δε αναπλειστηριασμός σε βάρος αυτού και του εγγυητή του και ενέχονται και οι δύο για τη μικρότερη διαφορά του αποτελέσματος της δημοπρασίας από την προηγούμενη όμοια.

ΑΡΘΡΟ 16 Μη καταβολή αποζημίωσης λόγω μη έγκρισης πρακτικών δημοπρασίας Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα αποζημίωσης λόγω μη έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα. Από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης της Διοικητικής Αρχής στον τελευταίο πλειοδότη η σύμβαση θεωρείται οριστικά καταρτισθείσα.

ΑΡΘΡΟ 17 Εγγύηση τήρησης όρων σύμβασης Η εγγυητική επιστολή του άρθρου 4 του παρόντος αντικαθίσταται κατά την υπογραφή της σύμβασης με άλλη ποσού ίσου προς το ένα δέκατο (1/10) επί του μισθώματος που επιτεύχθηκε υπολογιζόμενου για ολόκληρο το χρόνο της μίσθωσης (τριετής) για την καλή εκτέλεση της υπογραφείσας σύμβασης καθώς και την πιστή τήρηση όλων ανεξαιρέτως των υποχρεώσεων του μισθωτή, οι οποίες απορρέουν από την παρούσα διακήρυξη και από τη σχετική σύμβαση που πρόκειται να υπογραφεί βάσει αυτής, και ιδίως για την εξασφάλιση της εγκαίρου και εντός των οριζομένων προθεσμιών καταβολής των μισθωμάτων. Η εγγύηση αυτή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συμψηφιστεί με τα μισθώματα ή άλλες οφειλές.

ΑΡΘΡΟ 18 Διατήρηση μισθίου Ο μισθωτής οφείλει να διατηρεί το μίσθιο σε άριστη κατάσταση τηρώντας τις διατάξεις που αφορούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο μισθωτής οφείλει να διατηρεί το κτίριο, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του κτιρίου σε άριστη λειτουργία μέχρι την ημέρα λήξης της μίσθωσης, πρέπει επίσης να κάνει καλή χρήση του μισθίου και ευθύνεται για οποιαδήποτε ζημιά, φθορά ή βλάβη στο μίσθιο είτε την προκαλέσει ο ίδιος, είτε άλλος. Επίσης υποχρεούται να διατηρεί το μίσθιο καθαρό, να το χρησιμοποιεί με τρόπο που να μην θίγει την ησυχία, την υγεία, την εργασία, την ασφάλεια και τα χρηστά ήθη των γειτόνων ή κατοίκων.

ΑΡΘΡΟ 19 Υποχρεώσεις μισθωτή - τέλη μισθίου Τα τέλη ηλεκτροφωτισμού, τα τέλη καθαριότητας και ύδρευσης βαρύνουν το μισθωτή. Με την έναρξη της μίσθωσης, οι μετρητές νερού και ρεύματος θα μεταφερθούν στον όνομα του μισθωτή με ευθύνη και δαπάνες του ιδίου. Ο μισθωτής θα είναι ο μόνος υπεύθυνος για την πρόσληψη και πληρωμή τυχόν προσωπικού, την έγκαιρη απόδοση του ΦΠΑ, των τυχόν ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού και γενικά όλων των υποχρεώσεων από τη λειτουργία του ξενώνα προς το Δημόσιο και τρίτους και δεν θα ευθύνεται ο Δήμος για τυχόν καθυστερήσεις πληρωμών ή άλλων υποχρεώσεων του μισθωτή. Επίσης ουδεμία ευθύνη θα φέρει ο Δήμος για υγειονομικές, αγορανομικές, φορολογικές κλπ παραβάσεις του μισθωτή. Τυχόν επιβληθησόμενο πρόστιμο από καθυστερήσεις, παραλείψεις ή παραβάσεις θα βαρύνει αποκλειστικά το μισθωτή.

ΑΡΘΡΟ 20 Υποχρεώσεις μισθωτή – έλεγχος μισθίου Ο χρήστης υποχρεούται να διατηρεί την κατοχή του παραχωρημένου χώρου, τις υπέρ αυτού δουλείες, τα όρια αυτού, να προστατεύει αυτό από κάθε καταπάτηση και γενικά να διατηρεί το χώρο σε καλή κατάσταση, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση. Ο μισθωτής σε περίπτωση λύσης ή λήξης της μίσθωσης δεν δικαιούται από τον εκμισθωτή καμιάς αποζημιώσεως για οποιαδήποτε δαπάνη προέβη στο μίσθιο ή εξαιτίας της μισθώσεως. Όλες οι κτιριακές, βοηθητικές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις παραμένουν στο μίσθιο υπέρ του εκμισθωτού. Ο Δήμος (εκμισθωτής) δεν ευθύνεται, ούτε υποχρεούται κατά τη διάρκεια της μίσθωσης σε επισκευές του μισθίου ακινήτου έστω και αν αυτές είναι αναγκαίες. Για τις επισκευές αυτές βαρύνεται και υποχρεούται ο μισθωτής. Οποιαδήποτε παρέμβαση στο μίσθιο γίνεται απαραίτητα με έγγραφη συναίνεση του Δήμου. Οι δαπάνες των εργασιών βαρύνουν αποκλειστικά το μισθωτή και θα παραμείνουν στην λήξη της μίσθωσης υπέρ του μισθίου. Ο μισθωτής οφείλει να συμμορφώνεται αμέσως στις γραπτές υποδείξεις των υπηρεσιών του Δήμου. Ο Δήμαρχος μπορεί να αναθέτει τον έλεγχο του μισθωτή για την τήρηση των όρων της μίσθωσης σε οποιοδήποτε δημοτικό σύμβουλο, ή στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας.

ΑΡΘΡΟ 21 Περιπτώσεις λύσης σύμβασης Η μη εμπρόθεσμη καταβολή του μισθώματος και των κοινοχρήστων δαπανών, των τελών του Δήμου, και των λοιπών λογαριασμών που προαναφέρονται, καθώς και η μη τήρηση οποιουδήποτε όρου του παρόντος, οι οποίοι όλοι συμφωνούνται και ορίζονται ουσιώδεις, παρέχουν το δικαίωμα στον εκμισθωτή να καταγγείλει άμεσα τη μίσθωση και να ζητήσει δικαστικά την απόδοση του μισθίου, κατά τις διατάξεις του Κ.Πολ. Δ. Σε καμία περίπτωση δεν επιστρέφονται καταβληθέντα μισθώματα. Κάθε παράβαση συμφωνηθέντος όρου συνεπάγεται την λύση της μισθώσεως χωρίς να χρειάζεται όχληση ή διαμαρτυρία προς τον μισθωτή. Για τυχόν θέματα που δεν προβλέπονται από το παρόν ισχύουν οι διατάξεις του Δημοτικού Κώδικα και του νόμου περί μισθώσεων.

ΑΡΘΡΟ 22 Δημοσίευση διακήρυξης. Ολόκληρη η διακήρυξη θα δημοσιευθεί με φροντίδα του Δημάρχου δια τοιχοκολλήσεως αντιγράφου αυτής στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημοτικού Καταστήματος, στο δημοσιότερο μέρος της έδρας του Δήμου, στο δημοσιότερο μέρος της Δημοτικής Ενότητας Δρυμαλίας, στο γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας και στην ιστοσελίδα του Δήμου e-naxos.eu. Περίληψη της διακήρυξης θα δημοσιευθεί δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του διαγωνισμού σε μία ημερήσια εφημερίδα του νομού Κυκλάδων. ΑΡΘΡΟ 23 Έξοδα δημοπρασίας Τα έξοδα δημοσίευσης της διακήρυξης και κάθε άλλη δαπάνη της δημοπρασίας θα βαρύνουν τον τελευταίο πλειοδότη.

ΑΡΘΡΟ 24 Λοιπές διατάξεις Η διενέργεια της δημοπρασίας διέπεται από τις διατάξεις του Ν. 3463/2006 «Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας» και του Π.Δ. 270/81 «Περί καθορισμού των οργάνων, της διαδικασίας και των όρων διενέργειας δημοπρασιών δι εκποίησιν ή εκμίσθωσιν πραγμάτων των δήμων και κοινοτήτων». ΑΡΘΡΟ 25 Παράδοση χρήσης κτιρίου Με την υπογραφή της σύμβασης θα καταρτιστούν πρωτόκολλα παραλαβής – παράδοσης της χρήσης του κτιρίου και του εξοπλισμού – υλικού.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΝΙΚ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: