Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Πρόβλημα στην ακτοπλοΐα!

Μεγάλος «ντόρος» γίνεται στις Κυκλάδες όσον αφορά τις μειώσεις ακτοπλοϊκών δρομολογίων, αλλά και της μείωσης ταχύτητας λόγω καυσίμων και οικονομίας. Μάλιστα με επιστολή του ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης Γιάννης Δεκαβάλλας, στην Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά και στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τους Βουλευτές και τους Ο.Τ.Α. Νομού Κυκλάδων, μεταξύ άλλων αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

 «… Όπως γνωρίζετε το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται συνεχείς μειώσεις των ακτοπλοϊκών δρομολογίων, σημαντική επιμήκυνση του χρόνου του ταξιδιού για εξοικονόμηση καυσίμων, καθώς επίσης συζητείται και νέα αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων…
Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα στο χώρο της ακτοπλοΐας θα οδηγήσουν σε σημαντική πτώση του τουρισμού στα νησιά μας, ο οποίος αποτελεί τον κύριο βραχίονα της οικονομικής και κοινωνικής τους ανάπτυξης.
 Οδηγούμαστε ολοταχώς σε συνθήκες οι οποίες επικρατούσαν πριν από 40 και 50 χρόνια…Τα νησιά μας με την ακολουθούμενη πολιτική στο χώρο της ακτοπλοΐας οδηγούνται στην απομόνωση και στην κοινωνική και οικονομική υποβάθμιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: