Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ως εδώ και μη παρέκει Αναδημοσίεση από τα Κορωνιδιάτικα νέα


Σμύριδα , ήταν είναι και θα είναι μια πονεμένη ιστορία .
Ξαφνικά και ενώ η σμύριδα ζητείτε και πωλείτε , ξαφνικά ενώ οι πολιτικοί μας υπόσχονται βελτίωση της κατάστασης , ξαφνικά ενώ ανοίγουν οι σμυριδικοί κατάλογοι για την εγγραφή νέων σμυριδεργατών εμφανίζετε σε δημόσια διαβούλευση ένα σχέδιο νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και μέσα σε αυτό ρύθμιση για τη Σμύριδα Νάξου . Τώρα το να σκεφτούμε τι σχέση έχει το ένα με το άλλο μάλλον για την ώρα δε μας αφορά .
Μετά αυτό το πράγμα λέγεται δημόσια διαβούλευση .
Τίνος δημόσια διαβούλευση?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjzi1nv-MPeWO_iXLlnQAX_lK-LvD-ARhpFE4Tbu7UCNC2aQNv4_sl4kd9mfY8XIgcni19I8yDe6rjctWXAu3G-ViCWPiI1ICyCCIRSc9oy3N9rdyMEHRsGXe98qsHX4LYb4tTv1y_GZOA/s1600/emery+koronos+naxos+(1).jpg
Διαβουλεύεται το υπουργείο με τους σμυριδεργάτες που το έμαθαν συμπτωματικά ? ή με τους αρχηγούς των ορυχείων που καθημερινά και ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα που είναι ανοιχτά τα ορυχεία στο κολατσιό ανοίγουν το pc και σερφάρουν στις site της κυβερνήσεως διαβουλευόμενοι νομοσχέδια ?
Για να βρει κανείς τη νομοθεσία μέχρι τώρα της σμύριδας χρειάζεται χρόνια , για να κλίσουν τα ορυχεία και να διαγραφεί η νομοθεσία της σμύριδας χρειάζονται 25 λέξεις σε μια ρύθμιση . ‘’Πονάει κεφάλι , κόβει κεφάλι ‘’ όπως λέει και η λαοσοφία .
Θα πει κάποιος , εδώ έκαναν τεκμήριο τα παιδιά , κλείνουν εργοστάσια και επιχειρήσεις , το ΑΕΠ κτλ κτλ , για τους σμυριδεργάτες θα τους νοιάξει τώρα ?
Ωραία λοιπόν να κάτσουμε σε ένα καναπέ και να περιμένουμε το ημερολόγιο των Μάγια να μας σώσει γιατί την καταστροφή τη βλέπουμε χωρίς να το έχουν προβλέψει οι Μάγια .
Αυτή τη στιγμή χρειάζεται αγώνας , για κάθε κεκτημένο που καταρρίπτεται με δύο γραμμές , αν δεν αγωνιστούμε δεν θα καταφέρουμε τίποτα .
Αυτή τη στιγμή τα χωριά της Ορεινής Νάξου , οι σμυριδεργάτες και οι άνθρωποι της Επιτροπής Αγώνα για τη σμύριδα χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας , ώστε να μη περάσει άλλο ένα μέτρο ξεπουλήματος του ορυκτού μας πλούτου .
Σκεφτείτε πως αν τόσο εύκολα κλίσουν τα ορυχεία σμύριδας και τα ξεπουλήσουν σε κάποιον ιδιώτη , τότε τι σκοπό έχουν με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ? λέτε μήπως τα κέρδη να τα μοιράσουν σε μας? Δε νομίζω .


Κόρωνος :
10 – 12– 2012

Αναδημοσίεση από τα Κορωνιδιάτικα νέα
Οι φωτογραφίες είναι από την συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα το περασμένο Σάββατο στην Κόρωνο . 
  

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXZqCcU9Q1_exXs_gi1BsA6xT5BbXfzS-orjTkDIgtkRmSqN7FVlmK-L9g-5SjkdEZy9j1-fsaxjw6m6dwg5KW02N88vHfaOiPsbYhU5cB7GnM4w42VUewY0pmoyJbs6IMiALsM6ad2nI/s1600/emery+koronos+naxos+(3).JPG

Δεν υπάρχουν σχόλια: