Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ ΝΑΞΟΥ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ

FUNKY JAZZ, FLAMENCO, HIP HOP (+ BREAK DANCE), LATIN - SALSA - EUROPEAN DANCES, TANGO ARGENTINO, ORIENTAL ή BELLY DANCE ( ή "ΧΟΡΟΣ της ΚΟΙΛΙΑΣ", ΓΑΜΗΛΙΟΣ ΧΟΡΟΣ
Γενικά ο χορός σου μαθαίνει πειθαρχία σώματος και γενικότερα δημιουργεί πειθαρχημένους χαρακτήρες μέσα από τη φόρμα (με συγκεκριμένα σχήματα και γραμμές, με διαγώνιες ή κυκλικές κινήσεις) και αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες. Για όποιο μαθητή που ενδιαφέρεται να κάνει άσκηση και να δώσει τόνο στο μυϊκό του σύστημα (βλέπε γράμμωση) αποφεύγοντας όμως τον έξτρα μυϊκό όγκο. Επίσης, είναι ένα ευχάριστος τρόπος να διατηρείς τη φόρμα σου σε ένα καλλιτεχνικό περιβάλλον. Οι επιλογές της μουσικής συμπεριλαμβάνουν ρυθμούς κλασικούς από Baroque μέχρι Opera αλλά ακόμα και διασκευασμένα σύγχρονα κομμάτια, τα οποία, όμως, θα ακολουθούν πιστά το μέτρο που υπηρετεί τις ανάγκες του μπαλέτου.

Το μπαλέτο σου δίνει την ευκαιρία να εκτονωθείς και παράλληλα να εκφραστείς δημιουργικά. Φυσικά αν το επιλέξεις σε μεγαλύτερη ηλικία κυρίως όταν αυτό συνδέεται άμεσα με το παιδικό απραγματοποίητο όνειρο - της μπαλαρίνας - ή συνδυάζεται με τις καλλιτεχνικές σου ευαισθησίες και προτιμήσεις (σίγουρα συμμετέχεις πιο συνειδητά σε μια παράσταση μπαλέτου όταν αναγνωρίζεις την τεχνική) είναι σίγουρα μια καλλιτεχνική/σωματική εκτόνωση.
Γι' αυτό δεν είναι ποτέ αργά εφ' όσον θέλουμε να αντλήσουμε ευχαρίστηση από κάτι που επιθυμούμε να ζήσουμε.
Το Κλασικό Μπαλέτο Ερασιτεχνικό είναι ένα μάθημα για μαθητές που είτε έχουν γευτεί σε μικρή ηλικία τα ευεργετήματα του κλασσικού μπαλέτου είτε ερασιτέχνες που θέλουν να δοκιμάσουν ένα άλλο τρόπο εκγύμνασης σε συνδυασμό με την κλασσική μουσική και την ευχάριστη ατμόσφαιρα του κλασικού χορού που προσφέρει ωραίες κινήσεις, ευλυγισία, ενδυνάμωση.
 
Ο Κλασσικος Χορός δυναμώνει το σώμα, σωματικά και ψυχικά.
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδία που χορεύουν τακτικά,
είναι πιο πιθανό να επωφεληθούν από την αυξημένη οστική πυκνότητα.
Η προσεκτική εκπαίδευση αναπτύσσει :
  • Ευθυγράμμιση
  • Ισορροπία
  • Συντονισμός
  • Έλεγχο
  • Ευελιξία
  • Μυϊκή αντοχή
  • Δύναμη
Ο χορός αναπτύσσει την μνήμη. Είτε πρόκειται για 3’ σόλο, 5’ ομαδική χορογραφία ή μια ολόκληρη διδακτέα ύλη με βήματα, ο χορευτής πρέπει να σκεφτεί.



ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ: ενήλικες, παιδιά


Γιατί να το επιλέξεις:

Ο Σύγχρονος Χορός απευθύνεται σε έφηβους, ενήλικες, αρχάριους και προχωρημένους που θέλουν να εκφραστούν μέσα από την κίνηση. Επικεντρώνεται στη ροή της κίνησης με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερη μυϊκή ένταση. Κάθε μάθημα θα περιλαμβάνει πάτωμα, ασκήσεις στην ορθή θέση στατικά και με μετακίνηση καθώς και συνδυασμούς.

Στόχος του μαθήματος είναι να αναπτύξουμε γνώση της βαρύτητας, της ισορροπίας και του ρυθμού, της αντοχής, μυϊκό έλεγχο κι ευλυγισία και να κτίσουμε καλή φυσική κατάσταση Το μάθημα του σύγχρονου χορού δίνει στο σώμα μια ξεχωριστή δυνατότητα έκφρασης και συναίσθησης. Το τμήμα αυτό βοηθάει στην αύξηση της ευλυγισίας για τα μαθήματα κλασικού & σύγχρονου χορού κι απευθύνεται κυρίως σε ενήλικες χωρίς απαραίτητα φυσική κατάσταση.

ΤΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΧΟΡΟ παιδικό

ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Έχοντας ως βάση την τεχνική του μπαλέτου, ο σύγχρονος χορός προχωρά ένα βήμα πιο πέρα, δίνοντας πλήρη ελευθερία στην εκτέλεση κινήσεων και στην έκφραση συναισθημάτων. Περιλαμβάνει πολλά πηδήματα και πτώσεις, ενώ χαρακτηριστική είναι και η ελεύθερη κίνηση της λεκάνης, σε αντίθεση με το κλασσικό χορό.
Καλλιεργώντας τη φαντασία, τον αυθορμητισμό, την κοινωνικότητα, δίνοντας το κατάλληλο έναυσμα ώστε το παιδί να οξύνει τις αισθήσεις του λειτουργώντας σε ομαδικό πνεύμα και αφυπνίζοντας το σώμα.



ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ / Dance Stretching - Γυμναστική για κυρίες




Η ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (Dance Stretching) ή Γυμναστική για κυρίες είναι ένας συνδυασμός yoga, pilates και μοντέρνου χορού. Το μάθημα αποτελείται από διατάσεις και κινήσεις χορευτικές. Είναι ασκήσεις εκγύμνασης ήπιων διατάσεων (stretching) σε συνδυασμό με μουσική, οι οποίες επαναφέρουν το σώμα στο αρχικό του ύφος, ανοίγοντας τις αποστάσεις ανάμεσα σε σπονδύλους και αρθρώσεις, επαναφέροντας την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα την αρμονική κατανομή ροής της ενέργειας μας.
Η ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ είναι ένας τρόπος εκγύμνασης και τόνωσης όλου του σώματος, για όλους τους ανθρώπους. Με έμφαση στο τέντωμα, αλλά και στις χορευτικές κινήσεις, καταφέρνουμε να φτιάξουμε τη διάθεσή μας, προσφέρει ευεξία και φροντίσουμε τη σωματική μας ευλυγισία αλλά και γενικότερα τη σωματική μας και ψυχική μας υγεία.


FUNKY JAZZ & Musical (Μοντέρνος Χορός)

Ο χορός jazz (Jazz Dance) ξεκίνησε από τις Η.Π.Α. στα τέλη του 19ου αιώνα ως ακόλουθο της μεγάλης επιτυχίας της μουσικής jazz. Βελτιώνει την εκφραστικότητα, την θεατρικότητα και την ταχύτητα στην κίνηση.
Το τμήμα Funky JAZZ Dance περιέχει τα μαθήματα Modern Jazz, Musical, Theatrical Jazz, Lyrical Jazz, Street Jazz, Latin Jazz, Hip Hop - R&B, Techno Pop & Video Clip Dances.  Η Jazz, που αποτελεί το πιο γνωστό είδος μοντέρνου χορού, χαρακτηρίζεται από τις μεμονωμένες γρήγορες κινήσεις του σώματος σε πολύπλοκα ρυθμικά μοτίβα. Το μάθημα FUNKY JAZZ το οποίο διεξάγεται στη "DANCE CENTER Ηράκλειο - Αττική" είναι ένα μίγμα απ΄όλα τα παραπάνω. Το μάθημα αυτό εμπλουτίζει τη φαντασία των κινήσεων του μαθητή.

Το ομαδικό τμήμα, παρακολουθούν μαθητές ανεξαρτήτως ηλικίας και το μάθημα γίνεται με ποικίλη είδη pop μουσικής καθώς και με γνωστές επιτυχίες από video clips ξένα και ελληνικά. Το Funky Jazz διδάσκεται από γνωστούς χορευτές που συνεργάζονται σε διάφορα χορευτικά σχήματα στην ελεύθερη σκηνή και κρατικό θέατρο και σε τηλεοπτικές εκπομπές.


FLAMENCO


flamenco
Χορός του πάθους, της υπερηφάνειας με μεσογειακό – ισπανικό ταμπεραμέντο.
Το Flamenco εκφράζει τη φλόγα του έρωτα. Επιτρέπει το αρμονικό συγχρονισμό μεταξύ χεριών και ποδιών.
Σε μικρό χρονικό διάστημα όλοι μπορούνε να αποκτήσουν την τεχνική ανεξαρτήτως ηλικίας.







HIP HOP (+ BREAK DANCE)



To Hip Hop είναι χορός με ιδιαίτερο νόημα και ουσία και όχι μόνο “κωλοτούμπες”. Μέσα από διάφορες χορογραφίες εκφράζει το ελεύθερο πνεύμα και συγχρόνως προετοιμάζει τους μαθητές για δύσκολα και πετυχημένα ακροβατικά τα οποία απαιτεί αυτός ο χορός.








LATIN - SALSA - EUROPEAN DANCES

για ευκινησία και ζωντάνια.



latinΜε τους Latin & European Dances έρχεστε σε επαφή με διαφορετικές χορευτικές κουλτούρες και αποκτάτε ρυθμό και ωραία κίνηση, γυμνάζεστε και ψυχαγωγήστε ευχάριστα, αποκτάτε αυτοπεποίθηση και κοινωνικότητα.

Με δυνατότητα πιστοποίησης των γνώσεων σας στο χορό.
Σε εμάς θα μάθετε όλους τους παρακάτω χορούς :
  • Rumba
  • Samba
  • Mambo
  • Cha-Cha
  • Salsa
  • Rock & Roll
  • Waltz
  • Tango European
  • Fox Trot
  • Bachata + Merenge
  • Paso Doble
  • Bachata
  • Merenge

TANGO ARGENTINO

tango
"Το Αργεντίνικο Τανγκό είναι μιά θλιμμένη σκέψη που μπορεί ακόμη και να χορευτεί"
Enrique Santos Disepolo
Ξεκίνησε από την Αργεντινή και γρήγορα κατέκτησε όλο τον κόσμο χάρις στο πάθος και τις εκπληκτικές φιγούρες του.
Ο χορός που ξεκίνησε από τις φτωχογειτονιές του Μπουένος Aϊρες γύρω στα 1870 και κατέκτησε όλο τον κόσμο ώστε σήμερα να αποκαλείται από χορός του "Λιμανιού" χορός του "Σαλονιού".










ORIENTAL ή BELLY DANCE ( ή "ΧΟΡΟΣ της ΚΟΙΛΙΑΣ", όπως είναι ως επί το πλείστον γνωστός στο δυτικό κόσμο).
Οριεντάλ στη Σχολή Χορού DANCE CENTER Ηράκλειο - Αττική
Είναι ο κατ' εξοχήν χορός της ανατολής. Η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων.
Σύμφωνα με διάφορες θεωρίες προέρχεται από τις τελετουργίες γονιμότητας της κεντρικής Αφρικής ή από τις τελετουργίες προς τιμήν των Θεών της γονιμότητας (όπως η Αστάρτη, η Αφροδίτη κ.λ.π) της μέσης Ανατολής και της Μεσογείου.
Στη σημερινή του μορφή είναι κυρίως διαδεδομένος στον αραβικό χώρο, καθώς και στην Τουρκία, Ελλάδα, Βαλκάνια, Περσία και σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας.
Παρότι φαινομενικά ο χορός της κοιλιάς είναι αρκετά ελεύθερος, στην πραγματικότητα διέπεται από αυστηρούς κανόνες, και είναι εκτελεστικά ιδιαίτερα δύσκολος.
Υπάρχουν πολλά είδη χορού της κοιλιάς, ανάλογα με τη μουσική, την προέλευση και το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα.

ΓΑΜΗΛΙΟΣ ΧΟΡΟΣ


ΓΑΜΗΛΙΟΣ ΧΟΡΟΣ - Dancecenter.gr Σχολές Χορού Νέο ΗράκλειοΓια τον πρώτο σας χορό ως σύζυγοι!
Για περισσότερη διασκέδαση και ρομαντισμό στο γάμο σας ! Για να είστε σίγουροι ότι ακολουθείτε τα σωστά βήματα με τη μουσική ! Χορέψτε με τη μέλλουσα σύζυγο σας και γίνετε το κεντρικό σημείο αναφοράς κατά τη διάρκεια της δεξίωσης ή και σε οποιαδήποτε πίστα.

Συμβουλές για το Γαμήλιο Χορό:
Εάν έχετε επιλέξει το τραγούδι ή τη μουσική για το γάμο σας, παρακαλώ φέρτε το CD στο πρώτο σας μάθημα και θα σας διδάξουμε τα σωστά βήματα και τις φιγούρες ώστε να ''δείχνετε'' υπέροχοι και ρομαντικοί στον πρώτο σας γαμήλιο χορό. Εάν έχετε αμφιβολίες ή δεν έχετε επιλέξει τη μουσική για το γάμο, θα σας συμβουλεύσουμε για τη σωστή.
Όσο πιο σύντομα ξεκινήσετε, τόσο καλύτερα ''θα δείχνετε'' ως ζευγάρι μπροστά σε συγγενείς και φίλους.

- Μη περιμένετε μέχρι τη τελευταία στιγμή. Θυμηθείτε ότι το πρόγραμμα σας όσο πλησιάζει η ημέρα του γάμου σας θα γίνεται όλο και πιο ασφυκτικό. Οι καθηγητές χορού συμβουλεύουν όλα τα ζευγάρια που πρόκειται να παντρευτούν να αρχίσουν ένα μισή με δύο μήνες πριν το γάμο έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για εξάσκηση, ειδικότερα αν ασχολούνται για πρώτη φορά με το χορό.

- Μην ξεχάσετε να συνεννοηθείτε με τον οπερατέρ του γάμου για την καλύτερη κάλυψη του γαμήλιου χορού σας.

- Ειδικά για τη νύφη θα είναι προτιμότερο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων μαθημάτων να φορέσει παρόμοια ή τα ίδια παπούτσια σαν αυτά που θα φορέσει την ημέρα της δεξίωσης / γάμο.

Θυμηθείτε ότι τα μαθήματα χορού θα σας απαλλάξουν από το άγχος και θα σας προσφέρουν ευεξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: