Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Βραδιά Γαστρονομίας και προώθησης των Ελληνικών Προϊόντων

Ήταν όλοι εκεί. Η μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Stanley γέμισε ασφυκτικά από τις 7 το απόγευμα της Τρίτης για την  ...επίσημη παρουσίαση του Greekfood.tv στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Ελληνική γαστρονομία και προιόντα στη διεθνή αγορά".
Αντιπροσωπείες από τις πρεσβείες της Κίνας, της Ρωσίας, της Ισπανίας και άλλων χωρών. Κινέζοι εισαγωγείς προιόντων, οι ηγεσίες δέκα μεγάλων αγροτικών συνεταιρισμών, έλληνες εξαγωγείς, διακεκριμένοι δημοσιογράφοι από όλους τους χώρους, σεφ αλλά και άνθρωποι της εκπαίδευσης και των τεχνών έδωσαν βροντερό παρόν.

Οι τιμώμενοι της βραδιάς ήταν:
Παναιγιάλειος Ένωση Συν/σμών,
Αγρ.Συν/σμός Ζαγοράς Πηλίου,
ΕΑΣ Ζακύνθου,
ΕΑΣ Καβάλας,
Α.Σ.Kροκοπαραγωγών Κοζάνης,
Ένωση Μαστιχοπαραγωγών,
ΕΑΣ Νάξου,
Κουρέλλας ΑΕ Γαλακτομικά,
Vaeni-Nάουσα,
Αγροτ.Συνετ.Νάουσας
Τα προϊόντα των συνεταιρισμών που μπορούν να σταθούν επάξια στις διεθνείς αγορές είναι:
To εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και η σταφίδα  Αιγίου, τα μοναδικά  μήλα Ζαγορίν,τα κρασιά η σταφίδα και το λάδι Ζακύνθου, οι ελιές θρούμπες τα σπαράγγια και τα ακτινίδια Καβάλας, ο κρόκος Κοζάνης, η μαστίχα Χίου, η γραβιέρα Νάξου, τα τυριά Κουρέλλας, τα εξαιρετικά κρασιά Vaeni Νάουσας, τα ροδάκινα ,κεράσια νεκταρίνια, λωτοί και ακτινίδια Νάουσας.

Τη συζήτηση που ξεκίνησε την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος του περιοδικού Real taste and style της RealNews κα Σίσσυ Νίκα.
Ο γενικός διευθυντής του STAR Σταμάτης Μαλέλης στην πρώτη δημόσια επανεμφάνιση μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του μίλησε για την ανάγκη της επιστροφής της Ελλάδας  στην "αυτοδύναμη ανάπτυξη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: