Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ποινές για ρύπανση από το ΒΙΟ-ΚΑ Απόλλωνα Νάξου

Έπτά ώρες διήρκεσε προχθες Τετάρτη, η εξέταση της υπόθεσης για ρύπανση και μόλυνση της κολυμβητικής περιοχής του Απόλλωνα Νάξου από τα λύμματα του ΒΙΟΚΑ στο Τριμελές Εφετείο Αιγαίου στη Σύρο. Κατηγορούμενοι ήταν ο πρώην δήμαρχος Δρυμαλίας, Γιάννης Μπαρδάνης και ο τότε προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του πρώην δήμου Δρυμαλίας, Εμμανουήλ Ζουγανέλης, που σήμερα είναι προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Η ποινική δίωξη ήταν αυτεπάγγελτη από την Εισαγγελία Νάξου, κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας που είχε γίνει τον Αύγουστο του 2007. Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί για διάφορους λόγους τέσσερις φορές.
Από τον έλεγχο που έκαναν Όργανα της Λιμενικής Αρχής τον Αύγουστο 2007 μετά από ανώνυμη καταγγελία για ρύπανση-μόλυνση από το ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα πηγή naxonews

Οι μάρτυρες που είχαν κληθεί από τον Εισαγγελέα ήταν: Νίκος Λεβογιάννης (Πολιτικός Μηχανικός), Αθανάσιος Γρυλλάκης (Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών πρώην Επαρχείου Νάξου), Γεωργία Βαρελά (Υπάλληλος Διεύθυνσης Υγείας και Πρόνοιας πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων) και Μάρκος Καπίρης (Επόπτης Δημόσιας Υγείας του Γραφείου Υγείας πρώην Επαρχείου Νάξου). Κατά την προανάκριση εκτός των προαναφερθέντων εξετάστηκαν ενόρκως ο Μηχανολόγος του πρώην Επαρχείου Νάξου, Εμμ. Κοντόπουλος και ο τότε και σήμερα συντηρητής του ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα, Στέφανος Λαμπαδάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δίκη συμμετείχε δια δικηγόρου εκπροσώπου του ως πολιτική αγωγή ιδιοκτήτης κατοικίας του Απόλλωνα.

Κατά την πολύωρη εκδίκαση εξετάστηκε αν ήταν πραγματικό το γεγονός ότι έπεφταν λύματα στη θάλασσα και εάν αυτά προκαλούσαν μόλυνση και συνεπώς κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, όπως αποδείχθηκε από τα έγγραφα της δικογραφίας και από τις μαρτυρίες των Ν.Λεβογιάννη, Γ.Βαρελά και Μ.Καπίρη, και η ρύπανση και η μόλυνση ήταν πραγματικά περιστατικά για τα οποία πριν συμβούν είχαν λάβει οι κατηγορούμενοι προφορική και γραπτή ενημερωτική προειδοποίηση από το συντηρητή του ΒΙΟΚΑ, Στέφανο Λαμπαδάκη, ο οποίος και είχε αποχωρήσει από τη συντήρηση πριν συμβούν τα περιστατικά ρύπανσης και μόλυνσης.

Διαβάστε σχετικά http://www.naxos-news.gr/?aid=6648

Ο μάρτυρας Αθανάσιος Γρυλλάκης, ανέφερε ότι το έργο του ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα μελετήθηκε πριν το 1990 και γι αυτό δεν απαιτούνταν σύμφωνα με την τότε νομοθεσία  περιβαλλοντικές άδειες. Αποδείχθηκε όμως, ότι η μελέτη του ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα είχε γίνει μετά το 1990 και συγκεκριμένα το 1992, οπότε και ήταν επιβεβλημένες οι περιβαλλοντικές μελέτες και αδειοδοτήσεις.

Μετά από αυτό το στοιχείο, όπως επισημάνθηκε κατά τη δίκη, οι κατηγορούμενοι όφειλαν να έχουν λάβει προληπτικά μέτρα.

Επιπλέον εξετάστηκε εάν μετά τα περιστατικά οι κατηγορούμενοι έλαβαν ή δεν έλαβαν μέτρα για την επίλυση του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί ώστε να αποφευχθεί η επανάληψή του.

Κατά την ακροαματική διαδικάσία της Τετάρτης, αποδείχθηκε ότι δεν είχε ληφθεί κανένα αποτελεσματικό μέτρο.ούτε τότε, αλλά ούτε και μέχρι σήμερα.

Οι κατηγορούμενοι κατέθεσαν στο δικαστήριο αποφάσεις του πρώην δήμου Δρυμαλίας με τις οποίες δρομολογούνταν νέος ΒΙΟΚΑ και αδειοδότηση του υπάρχοντος.

Επίσης, κατέθεσαν νέα μελέτη του κ. Βασίλη Θεωνά, που δεν έχει ακόμα εγκριθεί για αδειοδότηση του ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα στη θέση που είναι σήμερα.

Το δικαστήριο δεν δέχθηκε ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες (αποφάσεις και μελέτη) ήταν αυτές που θα απέτρεπαν την επανάληψη τέτοιων περιστατικών σαν του 2007.

Ο Εισαγγελέας, πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων χωρίς ελαφρυντικά για ρύπανση με ποινή φυλάκισης 8 μηνών και απαλλαγή από την κατηγορία για μόλυνση, λόγω παραγραφής του συγκεκριμένου αδικήματος με νόμο.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Εισαγγελέας, χαρακτήρισε το ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα έκτρωμα και εξάμβλωμα, που κατασκεύασε η πρώην Νομαρχία Κυκλάδων με την Κοινότητα Κορωνίδας και ακόμη διατηρεί ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Το δικαστήριο, δεχόμενο ως ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο των κατηγορουμένων, επέβαλε σε κάθε ένα φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή.

 

"Η επεξεργασία στο ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα είναι καλύτερη από το ΒΙΟΚΑ Νάξου"

Στην πρόσφατη συνεδρίαση (7/10) του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με αφορμή ερώτημα της δημοτικής συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ευδοκίας Ψαρρά, κατά τη συζήτηση του θέματος παραλαβής προκαταρκτικής μελέτης έργου: «Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Ακαθάρτων Οικισμών Απεράθου, Απόλλωνα, Κορωνίδας και Κορώνου Δήμου Δρυμαλίας Νάξου", σχετικά με το λόγο που κατόπιν αίτησης του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, έγινε τροποποίηση απόφασης του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Τζώρτζη Μακρυωνίτη σχετικά με τη λειτουργία του ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα, ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, απαντώντας, μεταξύ άλλων, επισήμανε, ότι η επεξεργασία που γίνεται στο ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα, είναι καλύτερη και από το ΒΙΟΚΑ της Χώρας Νάξου...

Ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά την τοποθέτησή του για το ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα
Bookmark and Share
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην πρώτη απόφασή του (19-9-2012) ο αντιπεριφερειάρχης, επιβάλλοντας διοικητικές κυρώσεις, ζητούσε τη μεταφορά του ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα σε άλλη, κατάλληλα εγκεκριμένη θέση και τη σύννομη μεταφορά των λυμμάτων, ενώ με την πρόσφατη απόφαση, στις 3 Οκτωβρίου 2013, ζητεί τη μεταφορά του ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα ή τη λήψη όλων των αδειών για την υφιστάμενη θέση και μέχρι τότε τη σύννομη μεταφορά των λυμάτων ή άλλη σύννομη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ζήτησε να ενημερωθεί, τι άλλαξε ώστε να τροποποιεί την πρώτη απόφασή του ο αντιπεριφερειάρχης.

Ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, Εμμανουήλ Ζουγανέλης, απαντώντας στο ερώτημα, ξεκίνησε λέγοντας, ότι την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, θα βρισκόταν σε δικαστήριο ως κατηγορούμενος για το ΒΙΟΚΑ του Απόλλωνα για την περίοδο που ήταν προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του πρώην δήμου Δρυμαλίας.

Σχολιάζοντας στη συνέχεια απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου, που εξέφραζε τη διαφωνία του τόσο για την υφιστάμενη θέση του ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα όσο και για την προτεινόμενη για το ΒΙΟΚΑ Κορωνίδας, ο κ. Ζουγανέλης, είπε, ότι το Δ.Σ. θα πρέπει να μελετάει και να ενημερώνεται πρώτα και μετά να βγάζει αποφάσεις για το ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα Νάξου.
  • Μπορείτε να ακούσετε στο ΗΧΗΤΙΚΟ την απάντηση
Ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ξεινώντας την απάντηση στο ερώτημα της δημοτικής συμβούλου, Ευδοκίας Ψαρρά, σημείωσε, ότι "ο πρώην δήμος Δρυμαλίας παρέλαβε το ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα, ένα έργο που δημιούργησαν κάποιοι και το έβαλαν σε λειτουργία χωρίς να έχει αδειοδοτήσεις".

Λόγω αυτού, κάποιος και από ότι φαίνεται και δυο τρία άτομα αρχίζουν και κάνουν αυτά που κάνουν, είπε συνεχίζοντας ο κ. Ζουγανέλης.

Ο δήμος, συνέχισε, υποχρεωτικά, επειδή είχαν πέσει χρήματα του ελληνικού δημοσίου, προσπάθησε να το λειτουργήσει με την καλύτερη προϋπόθεση και βελτιοποίησε στο δυνατό και από ότι φαίνεται από την τελευταία επιθεώρηση των επιθεωρητών περιβάλλοντος που ήρθαν από την Αθήνα αιφνιδίως.

"Εκείνοι που έβαλαν μπροστά το ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα -και για το οποίο θα υπερασπιστώ την Τετάρτη (9-10-2913) να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, τυχαίνει να είναι και μάρτυρες κατηγορίας γιατί λειτούργησα εγώ με τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Μπαρδάνη τον υφιστάμενο ΒΙΟΚΑ.

Επειδή προσπαθήσαμε τότε να πάρουμε αυτές τις αδειοδοτήσεις τις οποίες δεν είχαν πάρει οι υπηρεσίες που τον έβαλαν μπροστά, αλλά επειδή ο νόμος ήταν "φλου", οι υπηρεσίες πάλι με την πίεση του συγκεκριμένου ατόμου δεν μας άφησαν να προχωρήσουμε να πάρουμε τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις.

Σήμερα όμως, να γίνει κατανοητό, να ακούνε μερικοί-μερικοί, ότι ο νόμος σαφέστατα μας δίνει το δικαίωμα να πάρουμε αυτές τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις για τις οποίες κατηγορούνται οι εκάστοτε πολιτική δημοτική αρχή και η εκάστοτε υπηρεσία.

Μας δίνει σαφέστατα το δικαίωμα, ο 4014, άρθρο 9.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα λειτουργήσει σώνει και ντε εκεί, αλλά σαν πρόταση μας το δίνει το δικαίωμα ο νόμος να πάρουμε την άδεια μέχρι να βρεθεί η οριστική λύση.

Φιατί εκείνη η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη ήταν παράνομη και δεν είχε δικαίωμα να πει να κλείσει, γιατί δεν είναι ο αντιπεριφερειάρχης υπεράνω του νόμου 4014 που μας δίνει το δικαίωμα αδειοδότησης του υφιστάμενου ΒΙΟΚΑ στον Απόλλωνα.

Εάν προκριθεί η συγκεκριμένη θέση από τις μελέτες που προχωράμε, που είχαμε αναθέσει τότε και δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε γιατί ο νόμος ήταν "φλου", θα είναι η υφιστάμενη θέση. Αν προκριθεί κάποια από τις άλλες τρεις που έχουν ακόμη προταθεί θα πάει σε άλλη θέση.

Αλλά μέχρι τότε θα μπορέσουμε να πάρουμε, γιατί υπάρχουν πολλές συμπληγάδες, την άδεια να λειτουργούμε κανονικά", είπε αναλυτικά ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, του ζήτησε στη συνέχεια, επειδή ο Απόλλωνας είναι και τουριστικής περιοχή, να δώσει τα στοιχεία που προέκυψαν μετά πό έλεγχο που έκαναν αρμόδιες υπηρεσίες στο θαλάσσιο νερό.

Η θάλασσα ήταν πεντακάθαρη, απάντησε ο κ. Ζουγανέλης, σημειώνοντας ότι το ΕΛΚΕΘΕ κάνει μετρήσεις συνεχώς.

Είπε ακόμη, ότι κατά τον τελευταίο έλεγχο, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος πήραν δείγμα από το σημείο εισόδου των λυμμάτων για να δούνε τι μπαίνει και πήραν δείγμα και από την έξοδο για να δούν τι βγαίνει από το ΒΙΟΚΑ και αν γίνεται η επεξεργασία.

"Η επεξεργασία έχει φτάσει σχεδόν στην τριτοβάθμια επεξεργασία. Είναι καλύτερη και από το ΒΙΟΚΑ της Χώρας Νάξου", ανέφερε, ο κ. Ζουγανέλης.

Τέλος, διευκρίνισε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι για οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων ισχύει η πρωτοβάθμια επεξεργασία, δηλαδή ένας αερισμός και στη θάλασσα.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, σχολιάζοντας, είπε, ότι μετά από όλα αυτά, ο δήμαρχος, η Οικονομική Επιτροπή, το δημοτικό συμβούλιο, δεχόμαστε αναφορές συνέχεια και μηνύσεις, επειδή προσπαθούμε να κάνουμε ένα έργο σημαντικό στον Απόλλωνα.

"Θα πάμε και κατηγορούμενοι, θαρρείς και κάνουμε κάτι κακό στον Απόλλωνα", συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Ζουγανέλης, διευκρίνισε στο δημοτικό συμβούλιο, ότι για οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων ισχύει η πρωτοβάθμια επεξεργασία, δηλαδή ένας αερισμός και στη θάλασσα.

Στην τοποθέτησή της η δημοτική σύμβουλος, Ευδοκία Ψαρρά, επισήμανε ότι και στο παρελθόν είχε επισημάνει ότι θα έπρεπε να γίνει μελέτη που να αντιμετωπίζει ουσιαστικά το ζήτημα διάθεσης των ακαθάρτων συνολικά για την περιοχή και όχι αποσπασματικά. Όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης για οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, είπε, ότι υπάρχουν προγράμματα χρηματοδότησης για τη δημιουργία ΒΙΟΚΑ και για αυτούς τους οικισμούς. Η αποσπασματική αντιμετώπιση του ζητήματος στα χωριά, τόνισε, δεν λύνει το ζήτημα της διάθεσης των λυμμάτων και η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα μπαίνουν σε ρέματα και καλλιεργήσιμες περιοχές ανεξέλεγκτα και χωρίς ουσιαστική επεξεργασία. Επιπλέον, οι κριτικές και οι μελέτες, έχουν γίνει με βάση την οικονομικότερη λύση και όχι με βάση την ουσιαστική λύση του προβλήματος, είπε η δημοτική σύμβουλος, που καταψήφισε για τους παραπάνω λόγους την παραλαβή προκαταρκτικής μελέτης που αφορούσε τα αυτοτελή έργα εγκαταστάσεων επεξεργασίας ακαθάρτων των οικισμών Απεράθου, Κορωνίδας και Κορώνου.

Όπως αναφέρθηκε επανειλημμένως από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τον αντιδήμαρχο, Τοτόμη Πρωτονοτάριο, η αντίστοιχη παραλαβή προμελέτης για τον οικισμό του Απόλλωνα είχε γίνει σε παλαιότερη συνεδρίαση.

Την παραλαβή της προκαταρκτικής μελέτης, καταψήφισε κι ο δημοτικός σύμβουλος των Πολιτών για τα Νησιά μας, Δημήτρης Βασαλάκης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, της μείζονος μειοψηφίας και οι τοπικοί σύμβουλοι των Κοινοτήτων, Κορώνου και Κορωνίδας υπερψήφισαν την παραλαβή της προκαταρκτικής μελέτης.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ ΗΧΟΥ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

"Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στο ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα"


 Ερωτήματα για τη λειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα, σε σχέση με τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, έθεσε κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στις 7/10 το μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Βαγγέλης Κορρές. Καμία απολύτως μόλυνση, παρά μόνο ρύπανση, που μπορεί να είναι από μπουκάλια, ξύλα, νίτρο, απάντησε ο προϊστάμενος της Τ.Υ. δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Ο ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα Bookmark and Share Κάνοντας αναφορά σε παλαιότερη δήλωση του προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, που είχε πει ότι "εγώ ο ίδιος θα τον κλείσω το ΒΙΟ.ΚΑ.", αλλά και στην παραδοχή της δημοτικής αρχής ότι δεν λειτουργεί σωστά, καθώς και σε απόφαση της Περιφέρειας, που επικαλείται 38 εκθέσεις-αποφάσεις αρμοδίων υηρεσιών, υγειονομικές-περιβαλλοντικές, το μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, διεκόπη αρκετές φορές τόσο από τον προϊστάμενο της Τ.Υ. του δήμου, όσο και από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς να ολοκληρώσει τελικώς την ερώτηση, που ήταν σχετική με τη λειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα. Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Τ.Υ. του δήμου, σχετικά με την παλαιότερη δήλωσή του περί κλεισίματος του ΒΙΟ.ΚΑ., διευκρίνισε στον κ. Κορρέ, ότι δεν μπορεί να το κάνει. Παρεμβαίνοντας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, είπε, ότι ήταν τυπικό το θέμα σχετικά με την περιβαλλοντική αδειοδότηση που δεν υπάρχει για το ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα, σημειώνοντας, ότι και σχολεία και γήπεδα και νεκροταφεία δεν έχουν σχετικές άδειες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ακατάλληλα και ότι θα πρέπει να πέσουν κάτω. Εντύπωση προκάλεσε, ο τρόπος με τον οποίο αναφέρθηκε ο προϊστάμενος της Τ.Υ. του δήμου για υπάλληλο του Γραφείου Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου σε επισήμανση του μέλους της Λαϊκής Συσπείρωσης για παράβλεψη εκθέσεων των αρμοδίων υπηρεσιών από την Περιφέρεια, επισημαίνοντας, ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. "Από την κ. Αθηνά Σαντοριναίου! Ευχαριστούμε πολύ εντάξει", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουγανέλης. Το ζήτημα που τίθεται από τη συγκεκριμένη αναφορά, είναι βαρύνουσας σημασίας, αφού αφορά υπάλληλο σε ένα από τα πολύ σημαντικά τμήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο οποίο απευθύνονται και πολίτες ή ελέγχονται από τη συγκεκριμένη υπηρεσία δραστηριότητες πολιτών. Όταν ο προϊστάμενος της Τ.Υ. του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αναφέρεται με έναν τρόπο που παραπέμπει τουλάχιστον σε απαξίωση υπαλλήλου δημόσιας υπηρεσίας και μάλιστα σε δημόσια συνεδρίαση, πολλά ερωτήματα εγείρει η συγκεκριμένη αναφορά του. Ακούστε τη συζήτηση στο ΗΧΗΤΙΚΟ Συνεχίζοντας, ο κ. Ζουγανέλης, σημείωσε, ότι "η όλη ιστορία από το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Υγιεινής αναφέρεται συγκεκριμένα και συνέχεια... και ψάχνουμε να βρούμε αν υπήρχε μόλυνση". "Μόλυνση δεν υπήρχε ποτέ. Η μόνη λέξη που θα δούμε στις αναφορές είναι ρύπανση. Η ρύπανση είναι ξύλα, μπουκάλια ή νίτρο ή φωσφόρος. Γιατί αυτοί που αναφέρονται στη ρύπανση, λένε με το μάτι βλέπω αφρό και δεν παίρνουν αφρό να τον αναλύσουν και να κάνουν χημική ανάλυση;", ανέφερε ο κ. Ζουγανέλης. Στο ερώτημα του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Βασαλάκη, αν ο προϊστάμενος με όσα ανέφερε, εννοεί ότι όλα αυτά τα χρόνια όλα έβαιναν καλώς και δεν υπήρχε ρύπανση, ο κ. Ζουγανέλης, αφού σημείωσε ότι από δω και πέρα θα πάει στον Εισαγγελέα, απάντησε ότι θα δώσει όλα τα στοιχεία για να τα μελετήσουν. Επιμένοντας ο δημοτικός σύμβουλος να λάβει απάντηση, αν όλη η κουβέντα για το ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα γίνεται για το τίποτα και όλα είναι εντάξει, ο προϊστάμενος της Τ.Υ. του δήμου, απάντησε, "είμαστε τέλεια και είναι εμμονή ενός ατόμου, το οποίο πιέζει υπηρεσίες, μου το έχουν πει και στα Λιμεναρχεία και στο Α.Τ. Φιλωτίου... Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα". Διαβάστε επίσης: "Η επεξεργασία στο ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα είναι καλύτερη από το ΒΙΟΚΑ Νάξου" Διαβάστε επίσης: Ποινές για ρύπανση από το ΒΙΟ-ΚΑ Απόλλωνα Νάξου
/πηγη najosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: