Η Ρουμανία θα είναι ο αντίπαλος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στα μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε στην έδρα της FIFA στη Ζυρίχη.
Η «γαλανόλευκη» θα δώσει τον πρώτο αγώνα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 15 Νοεμβρίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί στο Βουκουρέστι στις 19 του ίδιου μήνα.
Στην κλήρωση που έγινε στην έδρα της διεθνούς ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (FIFA), συμμετείχαν οι οκτώ καλύτερες δεύτερες της φάσης των ομίλων και χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ δυναμικότητας: Στο πρώτο γκρουπ ήταν οι Πορτογαλία, Κροατία, Ελλάδα και Ουκρανία και στο άλλο γκρουπ ήταν οι Γαλλία, Σουηδία, Ρουμανία και Ισλανδία.
Η Ρουμανία στον «δρόμο» της Εθνικής προς το Μουντιάλ της ...
Πρώτο ζευγάρι που κληρώθηκε ήταν αυτό της Πορτογαλίας με τη Σουηδία, δεύτερο εκείνο της Ουκρανίας με τη Γαλλία, τρίτο το δικό μας, Ελλάδα - Ρουμανία, και έτσι έμειναν η Ισλανδία με την Κροατία.Στην κλήρωση την ελληνική ομάδα εκπροσώπησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος και ο μάνατζερ Τάκης Φύσας. Στον τελευταιο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής είχε πει μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι αν παρουσία του η κλήρωση μας έφερνε αντιμέτωπους με τη Γαλλία, θα έπρεπε «να γυρίσει από την Ελβετία με τα πόδια»!
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, σχολιάζοντας την κλήρωση είπε:
«Είναι σημαντικό να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι ενόψει των δύο αγώνων που θα δώσουμε με την Ρουμανία. Χρειάζεται να τη "διαβάσουμε καλά". Η διαδικασία των πλέι οφ κρύβει δυσκολίες, τις οποίες, βέβαια, θα έχουν και οι αντίπαλοί μας. Πιστεύω στους ποδοσφαιριστές μου, που αγωνίζονται με πάθος και δείχνουν ανταγωνιστικότητα σε τέτοιους αγώνες. Είμαι σίγουρος γι΄ αυτούς. Σημασία έχει να τους έχουμε όλους στη διάθεσή μας, υγιείς, και το μυαλό μας να είναι συγκεντρωμένο. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μου. Περιμένω από τον κόσμο μας, που θα γεμίσει το γήπεδο στον πρώτο αγώνα, να δείξει υπομονή, όπως έκανε σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Δεν θα δώσουμε έναν τελικό, μας περιμένουν δύο αγώνες»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου