Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο γνωστός ρασοφόρος κατάδικος σε 25ετή κάθειρξη Ρενέσης για όσα έπραξε στην Κωμιακή

Στις 3 Δεκεμβρίου κάθεται και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου ο πρώην ρασοφόρος Θεόκλητος Ρενέσης, καταδικασμένος ήδη πριν ένα χρόνο σε κάθειρξη 25 ετών για ασέλγεια σε ανήλικα αγόρια και σε έναν ενήλικα με νοητική υστέρηση στο Ίλιο. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορείται για όσα φέρεται να διέπραξε στο
χωριό Κορωνίδα στην ορεινή Νάξο το διάστημα 2010-2011 που ήταν εκεί εφημέριος.
Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστή η δικογραφία, ούτε το κατηγορητήριο.
 
Υπενθυμίζεται, ότι είχαν καταθέσει εναντίον του Κωμιακίτες, για την παράνομη, όπως υποστήριζαν, μεταφορά στην Αθήνα μεγάλου αριθμού κειμηλίων της Θεοσκέπαστης (εικόνες, ευαγγέλια ασημοκαλυμμένα, καντήλια ασημένια κ.α.) για συντήρηση, όπως επικαλείτο ο Ρενέσης.

Μάλιστα, Κωμιακίτες είχαν αμφισβητήσει έντονα τη γνησιότητα αυτών που στη συνέχεια επιστράφηκαν και είχαν ζητήσει να γίνει εκτίμηση από ειδικούς.

Επιπλέον, είχαν αποσταλεί από την Τοπική Κοινότητα Κορωνίδας έγγραφα προς την αρμόδια Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για έλεγχο τόσο των τοιχογραφιών της εκκλησίας της Θεοσκέπαστης, αλλά και για το τέμπλο του Αγίου Γεωργίου στο νεκροταφείο του χωριού, στα οποία είχαν γίνει όπως επισημαινόταν αυθαίρετες παρεμβάσεις.
Το αίτημα δεν είχε ανταπόκριση και ο σχετικός έλεγχος δεν έγινε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά το θόρυβο, τις καταγγελίες και τις αντιδράσεις των φορέων και του λαού της Κωμιακής για το θέμα, η Μητρόπολη Παροναξίας, δεν έχει γνωστοποιήσει μέχρι σήμερα αν έχει προβεί αντίστοιχα και από την πλευρά της σε κάποια ενέργεια προκειμένου να εξεταστούν από την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων όσα έφερε πίσω ο Ρενέσης και να πιστοποιηθεί αν αυτά είναι τα γνήσια ή κίβδηλα.
Στις 3 Δεκέμβρη σύμφωνα με την κλήση που έχει απευθύνει ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Νάξου προς μάρτυρες, ο πρώην ρασοφόρος Νικόλαος Ρενέσης αναμενεται να καθίσει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου στη Νάξο για ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του Naxos News, μεταξύ άλλων, έχει κληθεί ως μάρτυρας ο πρώην πρόεδρος της Κωμιακής, Ιάκωβος Μπαρδής.

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την αποκάλυψη περί ασέλγειας του Ρενέση σε ανήλικες, η αστυνομία εξέτασε πολίτες της Κωμιακής στο πλαίσιο διερεύνησης αν είχε προβεί σε ατίστοιχες πράξεις και στη Νάξο.

Τότε, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξαν στοιχεία για ανάλογη δράση του Ρενέση στην Κορωνίδα Νάξου, όμως οι εξετασθέντες είχαν επισημάνει τα ζητήματα που έθεταν σχετικά με τα κειμήλια.
http://koronida.blogspot.gr/2013/11/25.html
http://koronida.blogspot.com/
Είναι βέβαιο πάντως, πως η δίκη θα προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον.



Δεν υπάρχουν σχόλια: