H κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/1/ 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Γαλατσίου.
Στην εκδήλωση , παρευρέθηκαν οι τρεις ευρωβουλευτές με επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς η Γερμανίδα Ευρωβουλευτής, Γκάμπι Τσίμερ, η Μαρίζα Ματίας από την Πορτογαλία και ο Γερμανός Στέφαν Εκ.
Οι ευρωβουλευτές θέλησαν να δουν και να πάρουν γεύση από Τ’ Απεράθου του Μανώλη Γλέζου ο οποίος τους έχει μιλήσει για το χωριό, τη Νάξο και τους συγχωριανούς του.
Ο πρόεδρος του Απεραθίτικου Συλλόγου, Πέτρος-Φλώριος Μπάκαλος, άνοιξε την εκδήλωση με σύντομο χαιρετισμό.
Το ημερολόγιο του συλλόγου παρουσιάσε η εκπαιδευτικός, Τασία Δεουδέ, χωρίς να είναι στη διάθεση του κοινού λόγω κάποιου τεχνικού προβλήματος. Το ημερολόγιο έχει θέμα τοπία του χωριού που έχουν σχέση με τη μυθολογία και την παράδοση.
Στην εκδήλωση διαβάστηκε ο Καζαμίας από το Νίκο Μπουγιούκα, τον οποίο είχαν συντάξει τα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου.
Ακουστηκαν τα απεραθίτικα κάλαντα από τη τζαμπούνα του Δημήτρη Ν. Χατζηπέτρου τον οποίο συνόδευε στο ντουμπάκι η Κατερίνα Γ.Ελευθερίου και η χορωδία από μέλη του Απεραθίτικου Συλλόγου. Στο κοινό προσφέρθηκαν Απεραθίτικη Βασιλόπιτα και παραδοσιακά κεράσματα (ρακί,σύκα, ζαμπόνι, τυριά).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου